Evening event: movie (in Dutch)

Filmvertoning: Kwantumrevolutie

In 1911 riep de  rijke en vooruitstrevende industrieel  Ernest Solvay de allereerste Solvayraad samen in Hotel Metropole in Brussel. Uit heel Europa kwam een kleine groep van topwetenschappers waaronder Einstein en Bohr naar Brussel om na te denken over problemen binnen hun vakgebied. Deze Solvayraden hebben een cruciale rol gespeeld in de ontwikkeling van de moderne fysica, in het bijzonder de kwantumfysica. De Vlaamse documentaire "Kwantumrevolutie" is niet alleen een begrijpelijke introductie in de fascinerende wereld van de kwantumfysica, maar geeft ook een unieke kijk op de geschiedenis van deze uiterst intrigerende wetenschap en haar impact op de wereld van vandaag.

"Kwantumrevolutie" werd geregisseerd door Vincent Langouche. Vincent heeft een opmerkelijke carrière: hij studeerde in 2009 af als Master in de Audiovisuele Kunsten aan het RITS, Brussel en studeerde 5 jaar later af als Master in de Fysica, optie Astronomie. Hij is dan ook de perfecte kandidaat om deze documentaire te regisseren. De film werd geinspireerd door een tentoonstelling over 100 jaar Solvayraden (curatoren Henri Eisendrath en Gaston Moens), en werd geproduceerd door Frank Moens. Danira Bouhkriss is presentatrice en uitvoerdster van kwantumexperimenten.

Film website: www.kwantumrevolutie.be

Waar en wanneer:  11 april, 18u30-20u00,  in de promotiezaal (gebouw Q) van de Universiteit Antwerpen, Campus Drie Eiken. Klik hier voor een wegbeschrijving.

Filmposter