STUDIENAMIDDAG UHasselt

STUDIENAMIDDAG ANDERS OMGAAN MET SCHEIDINGSCONFLICTEN

Universiteit Hasselt-   25 april 2019.

Toelichting

Naar aanleiding van het tienjarig bestaan van de faculteit rechten organiseert de onderzoekseenheid contracten-, personen-, familie- en familiaal vermogensrecht een studienamiddag over anders omgaan met scheidingsconflicten.
Bij heel wat scheidingsconflicten, zeker wanneer de belangen van kinderen op het spel staan, blijkt een strikt juridische benadering van de problemen niet altijd bevredigend. Juristen doen in toenemende mate een beroep op methodes waarbij het juridische wordt overstegen of de deskundigheid van andere professionals wordt ingeschakeld.
Tijdens deze studienamiddag komen vier van deze nieuwe werkwijzen aan bod: collaboratieve onderhandelingen, eigen kracht conferenties, het inzetten van psychologisch geschoolde gerechtelijk experts en de trajectbemiddeling. Wat hebben deze methodes gemeenschappelijk? Aan welke noden komen zij tegemoet? Hoe worden deze methodes praktisch ingezet? Wat zijn de voor- en nadelen hiervan? Op deze en vele andere vragen krijgt u een antwoord tijdens deze interactieve studienamiddag. 

programma en inschrijving