Kunnen jullie ons helpen?

  

Wij zijn Anne-Sophie Weyns en Stef Lauwers, twee doctoraatsstudenten van de onderzoeksgroep NatuRA.

Wij bestuderen de beschermende effecten van bepaalde gezonde componenten, meer specifiek ‘polyfenolen’, uit olijf, bosbes en Pycnogenol® op mechanismen die bijdragen tot veroudering van de bloedvaten (arteriële stijfheid).

De in dit onderzoek verzamelde informatie zal een unieke kijk geven op het polyfenolmetabolisme en het effect van leeftijd daarop, alsook op effecten van polyfenolen op darmbacteriën. Bovendien zullen ze het begrip verhogen rond effecten van polyfenolmetabolieten op fundamentele processen onderliggend aan arteriële stijfheid alsook aan andere aandoeningen, en zo verder onderzoek stimuleren.

In het kader van dit doctoraatsonderzoek zijn wij op zoek naar vrouwen en mannen vanaf 65 jaar, die liefst geen medicatie en/of voedingssupplementen nemen en bereid zijn éénmalig een stoelgangstaal te doneren.

Deelname is volledig vrijwillig en de donor kan zich op eender welk moment terug trekken.

Wij zijn er ons van bewust dat deelname aan een studie in deze uitzonderlijke tijden niet eenvoudig is. We stellen dan ook alles in het werk om de staalafname veilig te laten verlopen. De donor kan het staal thuis afnemen en wij komen het nadien ophalen. Zo beperken we de fysieke contacten tot het uiterste minimum.

Wilt u graag meewerken aan wetenschappelijk onderzoek?

Of wilt u meer informatie over onze studie?

Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen!

kunnenjullieonshelpen@uantwerpen.be              +32(0)3 265 27 33