Oproep samenwerking project

De onderzoeksgroep Op3Mech (Universiteit Antwerpen) zoekt bedrijven die in het kader van een VLAIO TETRA project willen meewerken aan een “geautomatiseerde inspectie van infrastructuur met behulp van drones”.

Binnen dit TETRA project brengen we een netwerk samen van drone piloten, opleidingscentra, drone leveranciers, inspectie bedrijven en eindgebruikers uit bouwsector (voornamelijk KMO’s) die baat hebben bij snellere en meer kwalitatieve inspecties (bv schade of afwerking  van dakconstructies, torens, bruggen, gevels, kranen,… ) aan de hand van camera beelden.

Onze onderzoeksgroep heeft de expertise die ervoor zorgt dat drones een efficiënter traject volgen bij inspecties en dat de resultaten worden weergeven in 3D (op een beeldscherm of een virtual reality bril). Bovendien zal het ook mogelijk zijn om via een virtuele realiteit de te inspecteren gebieden aan te duiden. Samen met de projectpartners werken wij een aantal concrete cases uit die de technologie demonstreren.

De betrokken partners krijgen in het project als eerste de mogelijkheid om de projectresultaten toe te passen in hun producten en processen. Zij kunnen ook als eerste hun eigen producten/services integreren in het project.

Download de flyer van ons projectvoorstel voor meer informatie.

Indien u geïnteresseerd bent kunt u Gregory Van Barel (Gregory.VanBarel@uantwerpen.be) contacteren.

 

Contact

Op3Mech
Gunther Steenackers
Campus Groenenborger
Groenenborgerlaan 171
2020 Antwerpen
Belgiƫ
Tel. +32 (0)3 265 1908
gunther.steenackers@uantwerpen.be