26/11/2017 Experimenteer zelf met Global Change...

   ...op de Dag van de Wetenschap!

Nooit eerder had een soort op aarde zoveel invloed op zijn omgeving als de mens. In het nieuws worden we gebombardeerd met temperatuur-, droogte- en regenrecords. Om aan de groeiende voedsel- en energiebehoeftes te voldoen, hangen we in sterke mate af van de natuurlijke rijkdommen van onze planeet. Maar hoe gaan ecosystemen eigenlijk om met al die verandering?

Kruip eens in de huid van een ‘klimatoloog’ en doe mee aan onze klimaatproefjes

Bij ons maak je je eigen broeikaseffect, verzuur je een oceaan en je komt alles te weten over slurpende bomen. En dat allemaal op locatie, bij de grootste meettoren voor broeikasgassen van Vlaanderen, midden in de Brasschaatse bossen.

Maak kennis met meer dan 20 jaar klimaatonderzoek

Neem deel aan de rondleidingen en ontdek wat er allemaal gemeten wordt op en rond de meettoren. Je leert de meetinstrumenten kennen en werpt een blik op de ‘controlekamer’. Je ontmoet de onderzoekers die je meteen ook al je vragen kan stellen. Opgelet! Omwille van veiligheidsvoorschriften is het niet mogelijk om de toren te beklimmen.

De boswachter waakt over het bos

De boswachter neemt je tenslotte mee op een wandeling door het bos. Je leert er over de geschiedenis van het bos, hoe de boswachter het bos beheert en welke dier- en plantensoorten je er kan tegenkomen.

Deelnemen aan de rondleidingen en proefjes kan enkel mits inschrijving.Om het uur start er een nieuwe rondleiding (ca 30 min) gevolgd door de workshop met proefjes (ca. 45 min).

Inschrijven kan voor de sessie van:

12:00-13:15  13:00-14:15  14:00-15:15  15:00-16:15

De boswandeling start om 13:30 en duurt ca. 2 uur.

 

EventsNews


1