Bezoek labo's Chemie/Biochemie

DavingA organiseert samen met de opleiding industriële wetenschappen: chemie/biochemie een bezoek aan de nieuwe labo’s (bio) chemische ingenieurstechnieken op dinsdag 12 mei 2020.

Heb je je altijd al afgevraagd hoe afvalwater gezuiverd wordt? Hoe we plastiek kunnen recycleren? Hoe biosurfactanten geproduceerd worden of hoe we de smaak van bier verder kunnen finetunen? Of vraag je jezelf gewoon af waar de labo’s van Hoboken naar toe zijn? Kom dan eens een kijkje nemen in de labo’s op Campus Groenenborger van de Universiteit Antwerpen.

Het afgelopen jaar zijn alle waterzuiveringsinstallaties van het A gebouw, onze brouwerij, meetapparatuur van het B-gebouw en inhoud van het onderzoekspaviljoen verhuisd naar de nieuwe locatie op campus Groenenborger. Zeker de moeite waard om te bewonderen.

Daarnaast kan je ook kijken en luisteren naar het onderzoek dat verricht wordt door de twee onderzoeksgroepen die jullie tijdens deze avond verwelkom namelijk BioWAVE (Biochemical Wastewater Valorization and Engineering) en iPRACS (Intelligence in processes, advanced catalysts & solvents). Tijdens de presentaties wordt het toegepaste industriële karakter van onze opleiding extra in de verf gezet door toelichting van enkele succesvolle praktijkvoorbeelden.

Aansluitend wordt een receptie aangeboden, waar je je medestudenten en (oud-) docenten nog eens kan weerzien.

Voor wie?

Dit evenement is bedoeld voor alle alumni ingenieurs (oud-studenten) van Antwerpen, Hoboken en Mechelen. Ook de huidige masterstudenten en sympathisanten zijn welkom.

Programma

  • 19u00 - 19u05: Verwelkoming
  • 19u05 - 19u20: Welkom door iPCRACS
  • 19u20 - 19u40: Succesvolle samenwerking tussen industrie & iPRACS, een praktijkvoorbeeld.
  • 19u40 - 19u55: Welkom door BioWAVE
  • 20u00 - 20u15: Industriële valorisatie van BioWAVE, voorbeeld van een industriële case
  • 20u15 - 21u00: Rondleiding
  • 21u00 - 23u00: Netwerkreceptie

Locatie

Campus Groenenborger, Groenenborgerlaan 171, 2020 Antwerpen (Gebouw V).