WAT HOUDT DE AVOND IN?

Deze avond is erop gericht de huidige studenten in contact te brengen met ingenieurs die reeds aan de slag zijn, en dit op een informele manier. Tijdens korte groepsgesprekken geven de alumni toelichting geven over hun verantwoordelijkheden, hoe hun typische werkdag eruit ziet, welke kennis en vaardigheden ze belangrijk achten voor hun job, toekomstmogelijkheden, enz. 

Specifiek willen we de focus leggen op de verscheidenheid aan functies die ingenieurs kunnen uitoefenen. Het PREFER raamwerk ontwikkeld door KULeuven definieert drie categorieën: Product Leadership, Operational Excellence en Customer Intimacy. Elke rol vraagt een andere nadruk wat betreft professionele competenties, hoewel alle competenties natuurlijk in elke rol aan bod komen. Een korte toelichting is ook te vinden in dit filmpje.

Na deze groepsgesprekken is er ook nog een leuke netwerkreceptie.

WAT WILLEN WE JULLIE VRAGEN?

Onze vraag is specifiek gericht naar alle docenten die les geven aan de 3e bachelor-, de master- en de schakelstudenten. We zouden het erg op prijs stellen als jullie de studenten warm maken voor het event, door het eventueel kort te vermelden in jullie lessen, of in een aankondiging op het studentenportaal.

Jullie kunnen verwijzen naar de website, waar studenten zich ook kunnen registreren om deel te nemen: www.uantwerpen.be/engineers-now

Hieronder ook een link naar enkele slides die kunnen gebruikt worden voor een aankondiging in de les, en een tekstje voor het studentenportaal.

Tekstje voor in het studentenportaal

Aangekomen in de 3e bachelor, of reeds in je master, over halfweg die studies! Maar ... wat daarna? Is een job in onderzoek en ontwikkeling je ding? Hou je ervan om bestaande processen efficiënter te maken of wil je samen met klanten naar specifieke oplossingen zoeken? Hoe ziet de werkdag van verschillende ingenieurs eruit? Welke verantwoordelijkheden hebben ze? 

De beste manier om een antwoord te vinden op deze - en andere - vragen, is om zelf eens het gesprek aan te gaan tijdens korte babbels en een netwerkreceptie!

Kom dus zeker naar Engineers Now! op woensdag 23 november om 19u30. Deelname is volledig gratis, maar inschrijven is wel verplicht!

https://www.uantwerpen.be/engineers-now