Concrete Day 2018

Algemeen

Op 18 oktober 2018 vond voor de elfde keer de door infobeton.be gesponsorde studentenwedstrijd plaats tijdens de Concrete Day in het Constant Vanden Stockstadion in Anderlecht. Onder de titel ‘Double Impact’ bestond de opdracht erin twee proefstukken te maken waarvan het tweede een sterkte had die tweemaal groter is dan die van de eerste. En dat tweemaal. De sterkte werd bepaald met een driepuntsbuigproef.

Vanuit Universiteit Antwerpen nam ook een groep derdejaarsstudenten van de opleiding Toegepaste Ingenieurswetenschappen Bouwkunde deel: Breens Arnout, Michaux Simon, Put Florian, Van Loo Maarten en Vleugels Jens. De wedstrijd bestond uit twee rondes waarbij telkens twee proefstukken werden gebroken. Hieruit werd per ronde een score berekend en als eindscore werd het gemiddelde van de twee van deze twee scores genomen. De studenten van Universiteit Antwerpen werden uiteindelijk knap tweede na de industrieel ingenieurs van UGent. De burgerlijk ingenieurs van UGent werden derde.

Bart Craeye Campus Groenenborger - Z
G.Z.335