MathsJam Antwerpen

Algemeen

Wat in 2008 begon in Londen als een informele bijeenkomst van leraren wiskunde, liefhebbers van het betere raadsel, academici en mensen uit de industrie (onder impuls van de Australische stand-up mathematician Matt Parker) is intussen uitgegroeid tot een mondiaal begrip: je vindt MathsJams in o.a. Auckland, Berlijn, Cambridge, Lagos, Phoenix en Sydney, en sinds vorig jaar ook in Gent en Antwerpen.

De bedoeling van een MathsJam is om mensen met een verschillende achtergrond bij elkaar te brengen, liefst op café, om daar samen na te denken over raadsels, en om puzzels uit te wisselen en op te lossen. Onze ervaring leert dat het ook een ideale omgeving is om de medemens te vermaken met de wonderen van de wiskunde, die we hen aanbieden in de vorm van nanolezingen.
MathsJams vinden overal ter wereld op dezelfde dag van de maand plaats: de voorlaatste dinsdag. Check zeker eens de website http://www.mathsjam.com/.

In Antwerpen bestaat de organiserende ploeg uit twee mensen van de faculteit Toegepaste Ingenieurswetenschappen (Rudi Penne en Paul Levrie) en twee collega’s van het departement Wiskunde (David Eelbode en Stijn Symens).

Toegang is gratis, iets drinken een must. Breng zeker raadsels en vrienden mee!

Meer informatie

Contact

Team: Barbara Deslé, Myriam De Splenter, Els Grieten, Tine Rams Campus Middelheim - Gebouw A
A.220
Middelheimlaan 1
2020 Antwerpen
België
Tel. +32 3 265 31 84 - 35 - 27 - 85
levenslangleren@uantwerpen.be