Vlaamse PhD Cup 2018

Algemeen

Jaarlijks worden zo’n 1.800 doctoraten afgewerkt in Vlaanderen. Die studies vinden vlot hun weg naar wetenschappelijke publicaties, maar slechts een fractie komt het grote publiek ter ore. Daar wil de Vlaamse PhD Cup verandering in brengen! Michel Caluwé van de Faculteit Toegepaste Ingenieurswetenschappen is geselcteerd als één van de 16 finalisten van de Vlaamse PhD Cup.

Bio

Michel Caluwé promoveerde in juni 2017 als doctor in de industriële wetenschappen chemie/biochemie aan Universiteit Antwerpen. Ondertussen werkt hij er aan de opleiding chemie/biochemie als expert waarbij hij industrie, onderzoek en onderwijs ondersteunt bij het oplossen van wetenschappelijke vraagstukken in de domeinen Watertechnologie en Industriële biotechnologie.

Doctoraat in het kort

Het doel van mijn onderzoek was om te bekijken hoe we bacteriën beter kunnen inzetten om industrieel afvalwater te zuiveren. Ik slaagde er o.a. in om bacteriën in een korrelstructuur te laten groeien waardoor ze vervuild water beter konden zuiveren, de zuiveringsinstallaties kleiner zijn en er bovendien minder energie nodig is om dit proces te voltooien.

De finale

De finale van de Vlaamse PhD Cup vindt plaats op dinsdagavond 13 november in AMUZ (Kammenstraat 81 - 2000 Antwerpen). De avond is gratis toegankelijk, mits registratie.

Meer informatie.