Aline Fobe neemt haar toekomst zelf in handen

Aline Fobe staat op met hockey en gaat slapen met hockey. Haar sport combineert ze succesvol met haar studie handelsingenieur aan de Universiteit Antwerpen. Daarbij volgt ze ook het Junior Managers Programme (JuMP) dat de managementvaardigheden van de allersterkste masterstudenten aanscherpt. Aline Fobe wil dat tikkeltje meer, slaat raak als het aankomt op uitdagingen en neemt haar toekomst zelf in handen.

Aline Fobe werd voor de eerste keer kampioen van België in de Belgische eredivisie hockey samen met de damesploeg van hockeyclub Braxgata in 2016. Momenteel speelt Aline in het Belgische vrouwenhockeyteam (135 caps) en bij HC Braxgata als centrale verdedigster. Met de Red Panthers nam ze deel aan een aantal belangrijke tornooien zoals het EK in 2013 in Boom (4e plaats), het WK in Den Haag in 2014 en het EK 2015 in Londen (5e plaats). In 2013 won ze ook de Gouden Stick in de categorie 'beloften meisjes'. Aline begon al op 4-jarige leeftijd met hockey.

Topsportstudenten kunnen op UAntwerpen bijzondere faciliteiten aanvragen voor onderwijs en/of examens. Dit zijn redelijke aanpassingen die de moeilijkheden, die topsportbeoefening voor je studie met zich mee kunnen brengen, zoveel mogelijk trachten op te vangen.

Aline Fobe

Aline Fobe

Studente handelsingenieur en Belgische nationale veldhockeyspeelster

Faculteit Toegepaste Economische Wetenschappen

Volg Aline op Twitter en Instagram

Studeren en topsport