Universiteitsarchief

Het universiteitsarchief is het geheugen van de universiteit. We bewaren de historische archieven van de Universiteit Antwerpen en haar voorgangers (Handelshogescholen, RUCA, UFSIA, UIA, Koloniale Hogeschool,…). Ook archieven van academici, onderzoeksgroepen, studentenverenigingen of andere personen/organisaties met een link naar de universiteit heb hier hun plaats.

Het universiteitsarchief ondersteunt het archiefbeheer bij de universitaire faculteiten en diensten. De universiteit streeft naar een modern en digitaal informatie- en archiefbeheer. We werken dit beleid mee uit en zien er op toe dat bestaande en toekomstige archiefdocumenten, analoog en digitaal, op een deskundige wijze worden beheerd, geselecteerd en gearchiveerd.

Het universiteitsarchief is nog in opstart en het merendeel van de archieven is nog niet in detail te doorzoeken. Een overzicht van de aanwezige archieven kan je alvast raadplegen via de publiekscatalogus Archieven van de Universiteit Antwerpen.

Wil je iets opzoeken in de archieven? Wil je archief schenken of overdragen? Heb je een andere vraag? Neem dan contact op met ons.

contact

Universiteitsarchief Prinsstraat 13
2000 Antwerpen
Tel. +32 3 265 43 75
archief@uantwerpen.be