Dienstverlening: academiejaar 2020-2021

Update 18 september 2020

We streven in het academiejaar 2020-2021 een zo breed mogelijke dienstverlening na.

Openingsuren

Vanaf maandag 21 september zullen de bibliotheken geopend zijn volgens de normale openingsuren.

Op 2 oktober opent het leercentrum op Campus Middelheim opnieuw zijn deuren van 10u-16u (enkel voor UAntwerpen studenten en personeel).

Toegang - Reserveren

Reserveren is enkel nodig als je wil komen studeren of als je onderzoek wil doen.

Reserveren is dus niet nodig om te komen, printen, kopiëren, als je een boek wil uitlenen of wil binnen brengen, of als je een snelle opzoeking wil doen.

Mondmasker verplicht

Het dragen van een mondmasker is verplicht bij het betreden van de bibliotheek, ook als je een boek komt inleveren of uitlenen.

De werkplekken voor noodzakelijk onderzoek werden zo ingericht dat we 1,5 meter afstand kunnen garanderen. Van zodra je zit kan het mondmasker afgezet worden. Het mondmasker moet terug opgezet worden als je je plaats verlaat om bijvoorbeeld een werk uit het rek te halen, naar het toilet te gaan of om de bibliotheek te verlaten.

Studeren en werken in de bib

Reserveer je werkplek: Take a seat

We voorzien 1,5 meter tussen de werkplekken, er zijn dus minder werkplekken beschikbaar. Ook de capaciteit van de groepswerklokalen werd aangepast.

Scan-on-demand

Scans voor tijdschriftartikels of boekfragmenten kunnen tot en met 18 september 2020 aangevraagd worden via scan@uantwerpen.be. Daarna zullen er geen scans meer geleverd worden.

Inleveren en uitlenen 

Om werken terug te brengen of uit te lenen is het niet nodig om te reserveren.

Inleveren kan ter plaatse.

Als je boeken wil uitlenen zijn er twee opties:

  • Vraag je boek aan via de catalogus. We lenen het voor je uit en zetten het klaar aan de balie. Deze service is beschikbaar voor alle normaal uitleenbare werken, dus niet voor tijdschriften of boeken uit de collectie rechten
  • Neem zelf je boek uit het rek en leen het uit aan de balie.