Side header image

Klimop of Tutoraat: engageer je als vrijwilliger

Momenteel lopen er twee projecten aan de Universiteit Antwerpen. Je kan je als UAntwerpen-student engageren om als vrijwilliger mee te werken aan deze projecten. Zo ben je een mooie ervaring rijker en je ontvangt bovendien een vrijwilligersvergoeding. 

Klimop

Het project Klimop heeft als doel leerbedreigde jongeren uit het secundair onderwijs te ondersteunen in de overstap naar het hoger onderwijs. Klimop is hiervoor op zoek naar studenten die aan de Universiteit Antwerpen studeren en die hun eigen ervaringen willen delen. Klimop-teams bezoeken leerlingen in hun laatste jaar middelbaar onderwijs en getuigen over de mogelijkheden en moeilijkheden in het hoger onderwijs. 

Wil jij als voorbeeldfiguur optreden en jongeren een duwtje in de rug geven? Neem dan zeker een kijkje op de pagina van Klimop

Tutoraat

In het Tutoraatproject geven tutoren bijles aan middelbare scholieren. De tutoren zijn studenten die hun eerste jaar hoger onderwijs succesvol beëindigden en die studeren aan één van de instellingen van de Associatie Universiteit en Hogescholen Antwerpen. De tutoren geven vakinhoudelijke begeleiding aan kleine groepjes leerlingen. De bijlessen helpen de leerachterstand bij jongeren weg te werken en verkleinen zo de drempel naar het hoger onderwijs. 

Spreekt het je aan om bijles te geven? Klik dan even door naar de pagina van het Tutoraat