Side header image

Campuscrack 2017-2018

Allemaal winnaars

Eigenlijk zijn het allemaal winnaars, ieder die kunsten beoefent levert een bijdrage tot de schoonheid.

Er werden 68 kunstwerken ingeleverd, deze werden vakkundig opgehangen en geïnstalleerd door Etienne Boone, de technicus van de AP Hogeschool.
De tentoonstelling zal  tot 6 maart in AP, Campus Noord te zien zijn. Vanaf 8 maart is deze te bekijken op Campus drie Eiken, gebouw G.

De diversiteit van de werken is aanzienlijk: van olieverf schilderkunst tot fotografie, over beeldhouwwerk, keramiek, litho’s en videokunst.

Prijzen

Prijzen

De jury oordeelde de eerste prijs toe te kennen aan  Karolien Vrints. Zij ontving een kunstwerk van Kunst op de Campus en een waardebon voor een etentje in de Universiteitsclub.
De jury oordeelde dat de tweede prijs naar Koen Van Zegbroeck ging: knappe beelden in brons. Hij ontving hiervoor eveneens een waardebon voor een etentje voor twee personen in de UA Club.
De derde prijs gaat naar Myra De Munck, ze ontving eveneens deze waardebon.

Een speciale vermelding ging uit naar: Ihor Biloushchenko en Johan Andriessen. Zij ontvangen een pakket met kunstboeken.

Derde editie

Voor de derde maal organiseerde de cultuurdienst van Universiteit Antwerpen en AP Hogeschool de kunstwedstrijd ‘Campuscrack ‘. Met deze wedstrijd trachten zij de kunstenaars verbonden aan onze Universiteit en AP Hogeschool onder de aandacht te brengen. Velen onder ons zijn met kunst bezig, in hun vrije tijd in academies, ateliers, workshops enz.

Heel wat personeelsleden, studenten, alumni schreven zich in en brachten hun kunstwerk afgelopen week naar de AP hogeschool. Een deskundige jury oordeelde over deze werken. Het was een hele opdracht voor deze jury om uit de diverse kunstwerken een winnaar te selecteren.