Openingsviering

Een gloednieuw academiejaar breekt aan

Ook dit jaar trappen we het nieuwe academiejaar op gang met een viering in de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal. Na al die jaren is en blijft deze grootste kerk van de Nederlanden hét symbool van Antwerpen, de trots van 't stad, met zijn uniek elegante toren – een wijsvinger naar de hemel.

 

 

 

 

 

 

                 Thema

Thema : “Geef, dan zal je gegeven worden” (Lucas 6, 38)

Welkom in de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal, het symbool van Antwerpen, de trots van ’t stad, met zijn uniek elegante toren, een wijsvinger naar de hemel.

Als je onbevangen geeft, zonder voorbehoud en berekening, dan zal je genereus en onvoorwaardelijk gegeven worden, een overvolle maat zal je worden toebedeeld. ‘Geef’, een veeleisend klinkende oproep wordt gevolgd door een radicale belofte ‘dan zal je gegeven worden’. Welkom in dit warm-enthousiaste klimaat van geven en gegeven worden.

Muziek

De viering wordt vocaal opgeluisterd door het Universitair Koor Antwerpen, terwijl organist-titularis Peter Van de Velde instaat voor de instrumentale ondersteuning.

Voorganger

Voorganger is Johan Vanhoutte sj, in samenwerking met de collega's van de pastorale dienst van de Universiteit Antwerpen.

Praktisch

  • Datum en tijdstip: maandag 25 september 2017 om 9.30 uur
  • Locatie: Onze-Lieve-Vrouwekathedraal | Handschoenmarkt z/n – 2000 Antwerpen
  • Alle studenten en personeelsleden zijn van harte welkom!

Contact

Pastorale dienst Stadscampus - Zomaar een dak
Prinsstraat 32
2000 Antwerpen
Belgiƫ
Tel. +32 3 265 46 18
gert.vanlangendonck@uantwerpen.be

Pastorale dienst