Side header image

Wegenwerken op weg naar de campussen: een overzicht

De vele wegenwerken in en rond Antwerpen vragen om een overzicht. Is het overzicht nog niet volledig? Laat het ons weten via webredactie@uantwerpen.be 

Stadscampus en Campus Mutsaard

De werken aan de Noorderlijn vijf belangrijke verkeersaders in Antwerpen: de noordelijke Leien, de Londen-Amsterdamstraat, de Rijnkaai-Zuid, de Hardenvoortviaduct en de Noorderlaan. Ze zullen onvermijdelijk voor hinder zorgen. Alle info op www.noorderlijn.be.

Voor fietsers en voetgangers is er steeds een doorgang voorzien, maar consulteer het kaartje op de website van de Noorderlijn voor de handigste route.

Campus Drie Eiken

Edegem-Wilrijk
Van maandag 26 november 2018 tot eind januari 2019: belangrijke vernieuwingswerken in de Drie Eikenstraat tussen de Strijdersstraat en Prins Boudewijnlaan. Tijdens deze periode is slechts éénrichtingsverkeer mogelijk (richting van Prins Boudewijnlaan naar het centrum). 

 • Auto
  Doorgaand verkeer volgt de grote omleidingsweg:
  Via de Mechelsesteenweg, Boniverlei en de Prins Boudewijnlaan 
  Via de Antwerpsestraat, Vredebaan (R11) en Prins Boudewijnlaan
   
 • Fiets
  Van 7 januari tot eind januari: fietsers kunnen in de rijrichting Wilrijk blijven rijden. In de rijrichting centrum volgen fietsers de omleiding via de Terelststraat. 
   
 • Bus
  Raadpleeg de aangepaste busomleidingen op www.delijn.be

Lees alle info over de fasering, bereikbaarheid en omleidingen 

Campus Groenenborger

Vanaf 19 november 2018 gaat een nieuwe fase in van de werken tussen het Rucaplein en de Beukenlaan. Vanaf dan is het onmogelijk om, komende van Berchem richting Wilrijk, over de Groenenborgerlaan te rijden. De rotonde blijft bruikbaar (bussen van en naar Campus Middelheim kunnen de Groenenborgerlaan blijven kruisen). Einde van de werken is voorzien rond maart 2019. 

Lees meer over de wegenwerken