Side header image

Wegenwerken op weg naar de campussen: een overzicht

De vele wegenwerken in en rond Antwerpen vragen om een overzicht. Is het overzicht nog niet volledig? Laat het ons weten via webredactie@uantwerpen.be 

Stadscampus en Campus Mutsaard

Tot midden 2018 raken werken aan de Noorderlijn vijf belangrijke verkeersaders in Antwerpen: de noordelijke Leien, de Londen-Amsterdamstraat, de Rijnkaai-Zuid, de Hardenvoortviaduct en de Noorderlaan. Ze zullen onvermijdelijk voor hinder zorgen. Alle info op www.noorderlijn.be.

Voor fietsers en voetgangers is er steeds een doorgang voorzien, maar consulteer het kaartje op de website van de Noorderlijn voor de handigste route.

Campus Drie Eiken

Sinds 13 november 2017 tot oktober 2018 zijn er wegenwerken aan de Drie Eikenstraat tussen de E19 en de Prins Boudewijnlaan (richting Edegem). Er zijn omleidingen voorzien.
De afrit van de E19 richting UZA en Campus Drie Eiken vormt geen probleem. Ook in Wilrijk/Aartselaar en Kontich zijn werken gepland.

Edegem

Met de auto

Er geldt éénrichtingsverkeer in de Drie Eikenstraat tussen de Prins Boudewijnlaan en de brug van de E19. Autoverkeer is enkel mogelijk van Campus Drie Eiken richting Edegem.

Er zijn géén fietsers toegelaten, zij moeten een aparte omleiding volgen (zie verder).

Volg één van de twee grote omleidingen.

Noordelijke omleiding via R11 en Wilrijk

 

Zuidelijke omleiding via Groeningenlei en Kontich

 

Met de fiets
De werf is onveilig voor fietsers. Fietsverkeer door de Drie Eikenstraat is daarom verboden in beide richtingen, voor het stuk tussen de Prins Boudewijnlaan en de E19. 
Volg de aparte omleiding. 

 

Met de bus

Het busverkeer van De Lijn zal verstoord zijn. In de rijrichting naar het centrum krijgen de bussen 130/131/135/140/141 tijdelijke haltes ter hoogte van de brug van de E 19 en ter hoogte van de Renaat de Rudderlaan. In de andere richting volgen de bussen een omleiding.
De meest actuale informatie is te vinden op www.delijn.be  

Wilrijk - Aartselaar

  • Vanaf 19 maart 2018 gedurende 5 maanden: werken aan de Atomiumlaan (grens Wilrijk-Aartselaar). De Atomiumlaan is afgesloten in de rijrichting naar A12 tussen de Klein Doornstraat/Dijkstraat en de Edenlaan, tot het bouwverlof.
    Zie ook: https://www.aquafin.be/nl-be/mijn-omgeving/ri3w005

Kontich

Zone 3: eind februari 2018 – 6 juli 2018

  • Werken in het deel van de Edegemsesteenweg tussen de Helenaveldstraat en de Edgard Tinellaan, inclusief het stuk van de De Villermontstraat aan het parkje aan de Edegemsesteenweg.