Ben je op zoek naar een opleiding die je op korte termijn kan afronden en die specifiek inspeelt op de noden in je werkveld of die aansluit bij je interesses? Bekijk dan ook eens ons aanbod van micro-credentials en andere permanente vormingen. 

Wat is een micro-credential?

Micro-credentials zijn kleine opleidingen van academisch niveau die zich richten op specifieke competenties. Ze bestaan vaak uit één of enkele vakken, of delen ervan, die meestal ook worden gegeven in een universitaire bachelor- of masteropleiding. Meestal worden de lessen gegeven gedurende enkele uren verspreid over één semester of één academiejaar. 

Als je slaagt voor de micro-credential, ontvang je een getuigschrift als bewijs dat je de competenties hebt verworven. Je verwerft dus ook echte officiële credits. De credits en competenties die je behaalt met een micro-credential worden erkend in je verdere loopbaan, ook internationaal, en kunnen bijvoorbeeld leiden tot vrijstellingen bij vervolgopleidingen, ook bij andere instellingen en organisaties.

Ook voor deze opleidingen is het mogelijk om je te registreren als werkstudent en faciliteiten aan te vragen.

Toelating en inschrijven

Om je in te schrijven voor een micro-credential heb je toelating van de faculteit nodig. Daarna kan je je inschrijven met een diplomacontract.