Beurzen zoeken vluchtelingen

Voor academiejaar 2019-20 zijn er voor de 4de keer studiebeurzen voor vluchtelingen in het taaljaar Nederlands. In dit voorbereidend jaar leren de studenten één academiejaar lang Nederlands om daarna in het Nederlands aan de universiteit of hogeschool te gaan studeren. Zo kunnen ze worden wie ze willen zijn: student in Vlaanderen!

Ken jij ook een vluchteling die student wil worden?

We zoeken sterk gemotiveerde en getalenteerde jongeren met een concreet plan om verder te studeren aan een Vlaamse hogeschool of universiteit. Basiskennis van het Engels is vereist, voorkennis van het Nederlands is niet strikt noodzakelijk, al benadrukken we wel dat het tempo van het taaljaar zeer hoog ligt en dat het taaljaar een voltijdse inzet vraagt.

Kandidaten (erkende vluchtelingen, subsidiair beschermden en asielzoekers) kunnen zich voor een taaljaarbeurs aanmelden tot 11 juli, begin september worden de beschikbare beurzen toegewezen.