Cursist wordt collega!

Ahmed komt uit Irak en vluchtte voor de oorlog in zijn land. Eerst naar Syrië, dat toen nog een veilig land was, en waar hij een diploma business administration behaalde. Sinds 2014 is hij in België, waar hij asiel aanvroeg. Na 6 maanden wachttijd in Wallonië koos hij voor Antwerpen. Nederlands leren leek hem immers gemakkelijker dan Frans leren. ;-) 

Dat is hem intussen gelukt, via het intensieve traject voor vluchtelingen bij Linguapolis. Toen hij niveau 5 volgde, vond hij werk bij de stad Antwerpen: hij leerde bij over Hugo Claus in het Letterenhuis en kreeg weer de smaak van bedrijfsadministratie te pakken op de financiële afdeling bij de stadsdienst Ondernemen en Stadsmarketing. Na een bijscholing boekhouding, stuurde hij op aanraden van zijn mentor in het programma Duo for a Job een spontane sollicitatiebrief naar de UAntwerpen. En kijk: na een korte stage, werd Ahmed aangeworven.

Vandaag is hij 31, wordt hij omringd door lieve en behulpzame collega’s bij de Fiscale Cel, en leert hij nog elke dag nieuwe woorden bij. Benieuwd? Je herkent hem meteen: hij heeft de breedste glimlach van Campus Middelheim !

Van vluchteling tot cursist tot collega: een mooi traject. Warme dank aan alle sponsors en sympathisanten voor de trajecten voor vluchtelingen.