Taalmaat: decibels en concentratie!

Voor de 4de keer op rij ging Taalmaat van start. Eerst met een kick-off en infosessie voor de taalmaten, en vervolgens met een speeddate voor de hele groep.

Tijdens de kick-off op 7 november leerden de taalmaten eerst en vooral elkaar kennen: opvallend veel van hen spreken thuis een andere taal dan het Nederlands. Velen hebben zelf al een buitenlandervaring achter de rug en weten dat een lokale buddy echt het verschil kan maken. De groep telt ook veel sportievelingen en creatievelingen. Bovendien borrelden er al heel wat concrete ideeën op voor activiteiten met de taaljaarstudenten. Van een stevige start gesproken, dat belooft een mooi Taalmaatjaar te worden!

Dit werd tijdens de speeddate bevestigd: meteen ging iedereen in gesprek. Strak getimed in binnen- en buitencirkel, vulde de namiddag zich met nieuwsgierige vragen, levendige gesprekken, geconcentreerde blikken en veel gelach.

Elke taaljaarstudent heeft een meter of peter met wie hij of zij één-op-één kan oefenen. De taalmaten en taaljaarstudenten werden aan elkaar gekoppeld op basis van studiekeuze, hobby, persoonlijke connectie, enz. Vanaf nu gaat Taalmaat op volle snelheid door: wekelijks voorzien we één afspraak voor alle deelnemers, en tussendoor blijft er ruimte voor extra initiatieven. Alles kan, er is slechts één regel: Nederlands, Nederlands, Nederlands.

Meer weten over Taalmaat? Kijk op www.linguapolis.be/taalmaat

Taalmaat Tel. +32 3 265 48 74