Coronacrisis: informatie over de taalcursussen

Vanwege de coronamaatregelen is het Linguapolis-secretariaat tot nader order alleen telefonisch en via e-mail bereikbaar.  

Voor de cursussen die starten in april, mei en juli kan je online inschrijven. (zie hieronder: Gaan de geplande taalcursussen door?)

Dank je wel voor je begrip.

 

 

FAQ – Veelgestelde vragen over de taalcursussen & de coronamaatregelen

 1. Gaan de taalcursussen door?
  Ja, alle lopende taalcursussen gaan verder. Er vinden geen lessen meer plaats op de campussen, maar de contacturen worden vervangen door digitale lessenpakketten en afstandsonderwijs. We volgen hierin de policy van de Universiteit Antwerpen die voor alle onderwijsactiviteiten volledig is overgeschakeld op afstandsleren tot (minstens) 19 april.
   
 2. Wat met de examens?
  De examens van de lopende taalcursussen die voor 19/4 plaatsvinden, verlopen in aangepaste vorm. Informatie hierover krijg je van je taaldocent.
  Voor examens die later plaatsvinden, hebben we nu nog geen antwoord. We denken hierover na en informeren (indien nodig) de betrokken cursisten van zodra we hierover een beslissing hebben genomen.
 3. De rectoren hebben beslist dat alle lessen tot het einde van het semester online zullen doorgaan.
  Geldt dit ook voor de lessen van Linguapolis?

  Nee, de lessen van de universiteitsstudenten eindigen sowieso op 20 mei. Daarna begint de examenperiode, waarover nog geen beslissing is genomen. De Linguapolis-lessen kunnen terug op campus plaatsvinden van zodra dit van overheidswege toegelaten is en de lokalen terug ter beschikking worden gesteld.

 4. Wat als ik niet wil deelnemen aan het afstandsonderwijs?
  Linguapolis, en in het bijzonder onze taaldocenten, zetten zich ten volle in om jou een zo kwalitatief mogelijke invulling van je cursus te bieden. Met veel inzet, enthousiasme en creativiteit zorgen zij ervoor dat je verder kan leren. Wij willen je vragen om deze kans te grijpen en je ook zelf in te zetten voor je cursus ondanks de uitzonderlijke omstandigheden.
  Uiteraard kunnen we jou niet verplichten om deel te nemen aan het afstandsonderwijs, net zoals we dat niet kunnen doen voor de lessen op de campus.
   
 5. Kan ik de (resterende) lessen overzetten naar de volgende cursusperiode?
  Nee, dat kan niet omdat de lessen vervangen zijn door digitale lessenpakketten en afstandsonderwijs. De lessen zijn m.a.w. niet geannuleerd.
   
 6. Kan ik (een deel van) het inschrijvingsgeld terugkrijgen?
  Nee, dat kan niet omdat de lessen niet geannuleerd zijn maar vervangen door digitale lessenpakketten en online lessen.
 7. Gaan de geplande taalcursussen door?
  Alle avondcursussen (2x/week) Engels en Frans van april tot juni zijn geannuleerd.
  Op 20 april gaat alleen Spaans niveau 1 (online) van start.
  De startdatum van de cursussen Nederlands vanaf mei is met 1 week opgeschoven naar maandag 11 mei.
  Dit betekent dat je online kan blijven registreren voor Spaans niveau 1, de cursussen Nederlands vanaf mei en alle taalbaden in juli.
  Bij annulering of (gedeeltelijke) verplaatsing van je cursus door Linguapolis, kan je je inschrijving overzetten naar een volgende periode of je inschrijvingsgeld integraal terugkrijgen.
  Inschrijven voor cursussen die starten vanaf september kan vanaf 15 juni.

 8. (alleen voor cursisten Nederlands voor anderstaligen)
  Ik geniet van het Vlaams Opleidingsverlof (VOV). Zijn mijn verplichte aanwezigheden in orde nu ik de online lessen volg?
  Ja, die zijn in orde.
  Er is enkel een verplichting tot deelname aan de eindbeoordeling. Neem je niet deel, dan is er geen recht op het Vlaams Opleidingsverlof.
   
 9. (alleen voor cursisten Nederlands voor anderstaligen)
  Ik volg nu een cursus Nederlands met een Vlaamse beurs of een stadsbeurs. Ga ik een beurs kunnen krijgen voor de volgende module?
  Dit moet nog besproken worden met Atlas en zal in grote mate afhangen van de duur van de (isolerende) maatregelen. We informeren (indien nodig) de betrokken cursisten van zodra we hierover een beslissing hebben genomen. Hierover kan je ook zelf Atlas contacteren.
   
 10. Meer info over de coronamaatregelen aan de Universiteit Antwerpen
  > Informatie van Herman Van Goethem, rector Universiteit Antwerpen