Coronacrisis: informatie over de taalcursussen

Vanwege de coronamaatregelen is het Linguapolis-secretariaat tot nader order alleen telefonisch en via e-mail bereikbaar.  

Data kunnen onderhevig zijn aan veranderingen. (zie hieronder: Gaan de geplande taalcursussen door?)

Dank je wel voor je begrip.

 

 

FAQ – Veelgestelde vragen over de taalcursussen & de coronamaatregelen

 1. Gaan de taalbaden in juli door?
  Ja, maar de zomercursussen Nederlands voor anderstaligen, Frans en Spaans zullen volledig online verlopen via begeleid afstandsleren en dit volgens een aangepaste planning. Meer concrete info vind je op de taalpagina's van deze website.

  Door de coronacrisis en de veiligheidsmaatregelen die ermee gepaard gaan, is het nog steeds niet mogelijk om de cursussen op de Stadscampus te laten doorgaan. We volgen hierin de policy van de Universiteit Antwerpen die voor alle onderwijsactiviteiten, inclusief de summer schools, volledig is overgeschakeld op afstandsleren.
   
 2. Gaan de cursussen in september en oktober “gewoon” van start?
  Gezien de voortdurende coronacrisis en het onvoorspelbare verloop ervan kunnen wij geen garanties geven voor lessen op de campus vanaf september of oktober. Indien nodig zullen (een deel van) de lessen volgend jaar ook online zijn.
   
 3. Wat houdt “begeleid afstandsleren” in?
  Bij online cursussen worden de contacturen vervangen door begeleid afstandsleren. Je wordt, net als in een gewone les, begeleid door een ervaren Linguapolis-taaldocent.
   
 4. Wat met de examens?
  Alle cursussen worden afgesloten met een examen en een certificaat, ook als het examen online moet worden afgelegd. De einddoelstellingen van de online cursus zijn precies dezelfde als die van een cursus op campus. De betrokken cursisten krijgen hierover tijdig alle nodige informatie van hun taaldocent.
   
 5. Wat als ik niet wil deelnemen aan het afstandsonderwijs?
  Linguapolis, en in het bijzonder onze taaldocenten, zetten zich ten volle in om jou een zo kwalitatief mogelijke invulling van je cursus te bieden. Met veel inzet, enthousiasme en creativiteit zorgen zij ervoor dat je verder kan leren. Wij willen je vragen om deze kans te grijpen en je ook zelf in te zetten voor je cursus ondanks de uitzonderlijke omstandigheden.
  Uiteraard kunnen we jou niet verplichten om deel te nemen aan het afstandsonderwijs, net zoals we dat niet kunnen doen voor de lessen op de campus.
   
 6. (alleen voor cursisten Nederlands voor anderstaligen)
  Ik geniet van het Vlaams Opleidingsverlof (VOV). Zijn mijn verplichte aanwezigheden in orde nu ik de online lessen volg?
  Ja, die zijn in orde.
  Er is enkel een verplichting tot deelname aan de eindbeoordeling. Neem je niet deel, dan is er geen recht op het Vlaams Opleidingsverlof.
   
 7. (alleen voor cursisten Nederlands voor anderstaligen)
  Ik volg nu een cursus Nederlands met een Vlaamse beurs of een stadsbeurs. Ga ik een beurs kunnen krijgen voor de volgende module?
  Beurscursisten die aanspraak willen maken op een volgende beurs, moeten de online cursus afmaken én deelnemen aan het examen. Na het examen zal Atlas, in samenspraak met Linguapolis, individuele situaties van beurscursisten tijdens de coronacrisis bespreken. Hierover kan je ook zelf Atlas contacteren.