Coronamaatregelen & de taalcursussen

Vanwege de coronamaatregelen is het Linguapolis-secretariaat tot nader order alleen telefonisch en via e-mail bereikbaar.  

FAQ – Veelgestelde vragen over de taalcursussen & de coronamaatregelen

 1. Gaan de cursussen in september en oktober “gewoon” van start?
   

  Voor academiejaar 2020-2021 verwacht de Universiteit Antwerpen dat een terugkeer naar klassiek contactonderwijs niet meteen of niet volledig mogelijk zal zijn. Dit betekent dat ook Linguapolis - waar en wanneer nodig - zal werken met een combinatie van lessen op de campus en online. We benutten daarbij voluit de voordelen van beide methoden. De einddoelstellingen van de taalcursus blijven dezelfde en zowel tijdens de op campus als de online lessen word je begeleid door een gedreven en ervaren Linguapolis-taaldocent.

  Indien er door omstandigheden opnieuw een verbod komt op onderwijs op de campus, schakelen we integraal over op online lessen. Dankzij onze ervaring kunnen we hier flexibel op inspelen. De online lessen zijn een volwaardig equivalent van de lessen op campus.

  Concretere info over de ochtendcursussen Nederlands op de Stadscampus (september-oktober) vind je hier.
  Concretere info over de intensieve avondcursussen Nederlands op de Stadscampus (september-december) vind je hier.

 2. Wat houdt “online les” in?
  Bij online cursussen worden de contacturen vervangen door begeleid afstandsleren. Je wordt, net als in een gewone les, begeleid door een ervaren Linguapolis-taaldocent.
   
 3. Zijn er cursussen gepland die zeker en volledig online gaan?
  Ja, de volgende online cursussen staan momenteel op het programma (naast de cursussen die Op Campus worden gepland):
  - ochtendcursussen Nederlands niveau 1, 2, 3 en 4 van september tot oktober
  - intensieve avondcursussen Nederland niveau 1, 2, 3 en 4 van september tot december
  - avondcursus Nederlands niveau 1 van oktober tot februari
  - avondcursus Spaans niveau 1 van oktober tot december
   
 4. Wat met de examens?
  Alle cursussen worden afgesloten met een examen en een certificaat, ook als het examen online moet worden afgelegd. De einddoelstellingen van de online cursus zijn precies dezelfde als die van een cursus op campus. De betrokken cursisten krijgen hierover tijdig alle nodige informatie van hun taaldocent.
   
 5. a. Tijdens de lockdown volgde ik de lessen verder online en hiervoor krijg ik een éénmalige coronakorting voor een cursus die start in 2020. Wat moet ik doen om de korting te verzilveren?
  Je vult gewoon het online formulier volledig in voor je nieuwe inschrijving. De korting wordt automatisch toegekend.

  b. Door de lockdown en de onvoorziene online lessen heb ik ervoor gekozen om mijn cursus stop te zetten en mijn inschrijving over te zetten naar een cursus die start in 2020. Wat moet ik doen om mijn overzetting in orde te brengen?
  Je vult gewoon het online formulier volledig in voor je nieuwe inschrijving. De administratieve kosten voor de overzetting worden automatisch berekend. De handboeken die je in februari kreeg, hergebruik je voor je nieuwe cursus.
   
 6. (alleen voor cursisten Nederlands voor anderstaligen)
  Ik geniet van het Vlaams Opleidingsverlof (VOV). Zijn mijn verplichte aanwezigheden in orde nu ik de online lessen volg?
  Ja, die zijn in orde.
  Er is enkel een verplichting tot deelname aan de eindbeoordeling. Neem je niet deel, dan is er geen recht op het Vlaams Opleidingsverlof.