Coronamaatregelen & de taalcursussen

Vanwege de coronamaatregelen is het Linguapolis-secretariaat tot nader order alleen telefonisch en via e-mail bereikbaar.  

Data kunnen onderhevig zijn aan veranderingen. (zie hieronder: Gaan de geplande taalcursussen door?)

Dank je wel voor je begrip.

 

 

FAQ – Veelgestelde vragen over de taalcursussen & de coronamaatregelen

 1. Gaan de taalbaden in juli door?
  Ja, maar de zomercursussen Nederlands voor anderstaligen, Frans en Spaans zullen volledig online verlopen via begeleid afstandsleren en dit volgens een aangepaste planning. Meer concrete info vind je op de taalpagina's van deze website.

  Door de coronacrisis en de veiligheidsmaatregelen die ermee gepaard gaan, is het nog steeds niet mogelijk om de cursussen op de Stadscampus te laten doorgaan. We volgen hierin de policy van de Universiteit Antwerpen die voor alle onderwijsactiviteiten, inclusief de summer schools, volledig is overgeschakeld op afstandsleren.
   
 2. Gaan de cursussen in september en oktober “gewoon” van start?

  Voor academiejaar 2020-2021 verwacht de Universiteit Antwerpen dat een terugkeer naar klassiek contactonderwijs niet meteen of niet volledig mogelijk zal zijn. Dit betekent dat ook Linguapolis - waar en wanneer nodig - zal werken met een combinatie van lessen op de campus en begeleid afstandsleren. We benutten daarbij voluit de voordelen van beide methoden. De einddoelstellingen van de taalcursus blijven dezelfde en zowel tijdens de live als de online lessen word je begeleid door een gedreven en ervaren Linguapolis-taaldocent.

  Indien er door omstandigheden opnieuw een verbod komt op onderwijs op de campus, schakelen we integraal over op begeleid afstandsleren. Dankzij onze ervaring kunnen we hier flexibel op inspelen. De online lessen zijn een volwaardig equivalent van de lessen in contactonderwijs.

 3. Wat houdt “begeleid afstandsleren” in?
  Bij online cursussen worden de contacturen vervangen door begeleid afstandsleren. Je wordt, net als in een gewone les, begeleid door een ervaren Linguapolis-taaldocent.
   
 4. Wat met de examens?
  Alle cursussen worden afgesloten met een examen en een certificaat, ook als het examen online moet worden afgelegd. De einddoelstellingen van de online cursus zijn precies dezelfde als die van een cursus op campus. De betrokken cursisten krijgen hierover tijdig alle nodige informatie van hun taaldocent.
   
 5. Wat als ik niet wil deelnemen aan het afstandsonderwijs?
  Linguapolis, en in het bijzonder onze taaldocenten, zetten zich ten volle in om jou een zo kwalitatief mogelijke invulling van je cursus te bieden. Met veel inzet, enthousiasme en creativiteit zorgen zij ervoor dat je de taal kan leren. Wij willen je vragen om deze kans te grijpen en je ook zelf in te zetten voor je cursus ondanks de uitzonderlijke omstandigheden.
  Uiteraard kunnen we jou niet verplichten om deel te nemen aan het begeleid afstandsleren, net zoals we dat niet kunnen doen voor de lessen op de campus.
   
 6. a. Tijdens de lockdown volgde ik de lessen verder online en hiervoor krijg ik een éénmalige coronakorting voor een cursus die start in 2020. Wat moet ik doen om de korting te verzilveren?
  Je vult gewoon het online formulier volledig in voor je nieuwe inschrijving. De korting wordt automatisch toegekend.

  b. Door de lockdown en de onvoorziene online lessen heb ik ervoor gekozen om mijn cursus stop te zetten en mijn inschrijving over te zetten naar een cursus die start in 2020. Wat moet ik doen om mijn overzetting in orde te brengen?
  Je vult gewoon het online formulier volledig in voor je nieuwe inschrijving. De administratieve kosten voor de overzetting worden automatisch berekend. De handboeken die je in februari kreeg, hergebruik je voor je nieuwe cursus.
   
 7. (alleen voor cursisten Nederlands voor anderstaligen)
  Ik geniet van het Vlaams Opleidingsverlof (VOV). Zijn mijn verplichte aanwezigheden in orde nu ik de online lessen volg?
  Ja, die zijn in orde.
  Er is enkel een verplichting tot deelname aan de eindbeoordeling. Neem je niet deel, dan is er geen recht op het Vlaams Opleidingsverlof.