Het lesmateriaal is inbegrepen in het inschrijvingsgeld. 
We maken gebruik van handboeken in combinatie met eigen ontwikkeld materiaal.

Niveau 1 maakt gebruik van:
Nuovo Espresso 1, Libro dello studente e esercizi, ALMA Edizioni, Firenze, 2014 (Unità 1-7). Bij het handboek hoort een dvd.

Niveau 2 maakt gebruik van:
Nuovo Espresso 2, Libro dello studente e esercizi, ALMA Edizioni, Firenze, 2014 (Unità 1-4). Bij het handboek hoort een dvd.

Niveau 3 maakt gebruik van:
Nuovo Espresso 2, Libro dello studente e esercizi, ALMA Edizioni, Firenze, 2014 (Unità 5-10). Bij het handboek hoort een dvd.

Niveau 4 maakt gebruik van:
Nuovo Espresso 3, Libro dello studente e esercizi, ALMA Edizioni, Firenze, 2014 (Unità 1-4). Bij het handboek hoort een dvd.

Niveau 5 maakt gebruik van:
Nuovo Espresso 3, Libro dello studente e esercizi, ALMA Edizioni, Firenze, 2014. Bij het handboek hoort een dvd.

Nuovo Espresso in een communicatieve, eentalige methode Italiaans, gebaseerd op de nieuwste ontwikkelingen binnen de vreemdetalendidactiek. Cursisten leren de taal snel en efficiënt inzetten in realistische (taal)situaties en worden helemaal ondergedompeld in de Italiaanse sfeer.

De thematische hoofdstukken behandelen de verschillende vaardigheden: lezen, luisteren, spreken en schrijven. Daarnaast wordt er nadruk gelegd op interactie, funtioneel taalgebruik en vormcorrectheid, om zo op korte termijn te komen tot een succesvolle communicatie in de vreemde taal. 

Nuovo Espresso bouwt de taalkennis gestructureerd en gradueel op en is zeer rijk aan activiteiten en oefeningen. De methode biedt ook de mogelijkheid om buiten de lessen met de taal bezig te zijn zodat een maximaal leereffect bereikt wordt. De website voorziet audiomateriaal, een videocursus met of zonder ondertitels, “videogrammatica” en online materiaal dat je gratis kan downloaden.