Lesmateriaal

We maken gebruik van eigen ontwikkeld materiaal in combinatie met handboeken en een luister-cd.

Japans niveau 1 maakt gebruik van Snel Japans leren lezen en schrijven, Hiragana en Katakana, James W. Heisig en Sarah Van Camp, Garant, 2009.

Het Japanse schrift bestaat uit drie verschillende soorten schriften: hiragana, katakana (lettergrepenschriften) en kanji (Chinese karakters). Die allemaal leren lijkt een hele klus, maar dankzij een unieke zelfstudiemethode, gebaseerd op het gebruik van je verbeeldingskracht, kan je in minder dan drie uur tijd en op een aangename en systematische manier een lettergrepenschrift leren lezen en schrijven. In Snel Japans leren lezen en schrijven, Hiragana en Katakana worden de Japanse lettergrepen geassocieerd met een Nederlands sleutelwoord.
De zelfstudiemethode is opgedeeld in zes lessen. De ene helft van het boek behandelt hiragana, de andere helft katakana. Door de instructies onderaan elke bladzijde te volgen, wordt de lezer kriskras door het boek geloodst, om zo de kana op de meest snelle en efficiënte manier te leren lezen en schrijven.

 

Japans niveau 1 maakt gebruik van Marugoto, Japanese Language and Culture, Starter A1, Rikai, 2013, The Japanese Foundation (Engelstalig).
Japans niveau 2 maakt gebruik van Marugoto, Japanese Language and Culture, Elementary 1 - A2, Rikai, 2014, The Japanese Foundation (Engelstalig).

Marugoto is volledig gebaseerd op de nieuwste theorieën en inzichten rond taalverwerving bij volwassenen. De nadruk ligt op het aanleren van communicatieve basisvaardigheden in combinatie met een stevige portie Japanse cultuur.
Het handboek wordt ondersteund door veel visueel en online materiaal, wat zelfstudie sterk vergemakkelijkt en het klasgebeuren aangenamer maakt. Cursisten worden bovendien gestimuleerd om thuis ook op regelmatige basis met Japans bezig te zijn.