Subsidies en voordelen

Betaald educatief verlof

Alle Linguapolis-opleidingen Nederlands voor anderstaligen zijn erkend in het kader van betaald educatief verlof voor werknemers uit de privésector. Alle info vind je op http://www.vlaanderen.be. Kies de rubriek Werk - Opleiding - Betaald educatief verlof.
Als je in aanmerking komt voor betaald educatief verlof, neem je zelf contact op met het secretariaat (nederlands@linguapolis.be of +32 3 265 48 03).

 

KMO-portefeuille

De KMO-portefeuille is een subsidiemaatregel ten behoeve van Vlaamse KMO’s en vrije beroepen. Linguapolis is een erkende dienstverlener met erkenningsnummer DV.O100322. 
Voor het aanvragen en toekennen van de subsidies gebruik je de website: www.kmo-portefeuille.be.

Logo kmo-portefeuille        

 

Opleidingscheques

Opleidingscheques zijn bij Linguapolis enkel mogelijk
- voor de opleidingen Nederlands voor anderstaligen (indien scholingsgraad maximum secundair onderwijs), of  
- in het kader van loopbaanbegeleiding (ongeacht taal of scholingsgraad).
Meer info op https://www.vdab.be/opleidingscheques/werknemers.shtml

Opleidingscheques voor een opleiding Nederlands kan je als werknemer aanvragen via vdab.be/mijnloopbaan. Met deze cheques kan je via de overheid tot de helft van je inschrijvingsgeld recupereren. Als je de cheques nog niet ontvangen hebt vóór het begin van de opleiding, betaal je het inschrijvingsgeld eerst volledig zelf. Nadat je de cheques aan Linguapolis bezorgd hebt, word je terugbetaald.

Logo VDAB opleidingscheques

 

Stadsbeurs

Gebruik de Stadsbeurs voor je opleiding Nederlands voor anderstaligen. Info over de Stadsbeurs vind je op www.linguapolis.be/stadsbeurs.
Maak een afspraak met Atlas als je in aanmerking denkt te komen: www.atlas-antwerpen.be/.

 

Subsidies voor uitgaande uitwisselingsstudenten

KdG-hogeschool en AP-hogeschool

Als uitgaande student van KdG of AP kan je een financiële tegemoetkoming krijgen voor het volgen van een taalopleiding die je voorbereidt op je verblijf in het gastland.

Voor concrete info over terugbetalingstarieven en voorwaarden raadpleeg je vooraf de Dienst Internationale Samenwerking van je hogeschool:

 

UAntwerpen Plus Pass

Zin om voordelig te sporten en van cultuur te genieten? Als Linguapolis- cursist kan je deelnemen aan het uitgebreide sport- en cultuuraanbod van de Universiteit en de Hogescholen van Antwerpen. De UAntwerpen Plus Pass kost 25 euro en is een heel academiejaar geldig.

Je kan de UAntwerpen Plus Pass aanvragen via www.uantwerpenplus.be. Voor de verdere registratie volg je de instructies op de website.

 

Opleidingspremie via je paritair comité

Als werknemer kan je een opleidingspremie aanvragen via je paritair comité. CEVORA bijvoorbeeld, het paritair comité voor bedienden (ANPCB of PC218), voorziet jaarlijks tot 100 euro financiële steun, ongeacht het aantal gevolgde opleidingen. Meer info: www.cevora.be/opleidingspremies.

Val je onder een ander paritair comité? Raadpleeg www.werk.belgie.be voor meer info of contacteer de personeelsdienst van je bedrijf.

 

Vormingsverlof

Personeelsleden van de Vlaamse overheid kunnen vormingsverlof aanvragen. Alle info vind je op www.bestuurszaken.be/vormingsverlof.

Contact

Linguapolis Tel. +32 3 265 48 03
info@linguapolis.be