Volzet

In deze permanente vorming worden twee bijzondere technieken en/of methodes die de bemiddelaar kan inzetten tijdens het bemiddelingsproces nader ontleed.

In het eerste deel to caucus or not to caucus? wordt de toepassing van deze techniek in zowel de familiale- als in de ondernemingszaken bekeken. Niet iedere bemiddelaar omarmt deze interventietechniek met evenveel enthousiasme. De trainer-bemiddelaar en deelnemers gaan samen op zoek naar de meerwaarde en de effectiviteit van deze interventie. Aan de hand van voorbeelden (van deelnemers) wordt verder gereflecteerd over een werkbaar model.

In het tweede deel the mediator’s proposal wordt stilgestaan bij deze minder bekende methodiek binnen het bemiddelingstraject. Hoe en wanneer kan deze interventie worden aangewend, wat zijn de voor- en/of nadelen en waar zitten mogelijke valkuilen? Is de mediator’s proposal een meerwaarde als andere alternatieven binnen de bemiddeling niet slagen?

Docent

Peter Crab (trainer-bemiddelaar Klaar)

Locatie

Universiteit Antwerpen​
Stadscampus
Aula S.R.219
Rodestraat 14
2000 Antwerpen

Deelnameprijs

Het inschrijvingsgeld bedraagt € 165. De prijs van deze sessie omvat deelname aan de opleiding en de digitale documentatie. Bij inschrijving voor (een) bijkomende sessie(s) binnen het Nexus-programma permanente vorming bemiddeling academiejaar 21-22, geniet u van een korting van € 15/sessie. 

Inschrijven

De inschrijvingen zijn afgesloten, het maximum aantal deelnemers werd bereikt.
We verwijzen naar de sessie van 12 december 2022, inschrijven voor deze sessie via deze webpagina.

Elke inschrijving is bindend en kan niet worden geannuleerd. Vervanging door een collega kan mits een eenvoudige schriftelijke mededeling aan de organisatoren.

Het inschrijvingsgeld wordt binnen de 30 dagen na ontvangst van de debetnota betaald op KBC rekeningnummer BE69 7350 1176 5478 van Nexus, CST-UAntwerpen, Venusstraat 23, 2000 Antwerpen.

De vermelde prijzen zijn prijzen exclusief btw, omdat Nexus in de huidige stand van de wetgeving een niet-belastingplichtige rechtspersoon is. Hierin kan de wetgever verandering brengen en Nexus behoudt zich dan ook het recht voor deze btw door te rekenen ingeval de wetgever hiertoe beslist.

Nexus is erkend als opleidingsverstrekker voor het systeem van de KMO-portefeuille, door hiervan gebruik te maken kan tot 30% worden bespaard op de deelnemersgelden. De deelnemer verbindt zich ertoe de regels gesteld door het Agentschap Innoveren & Ondernemen te respecteren.

Het accreditatienummer voor de KMO-portefeuille van Nexus Antwerpen is DV.O100321.

Erkenningen

  • Erkenning ontvangen:
    FBC, OVB, NKN, IBJ.
  • Erkenning in aanvraag:
    IGO.

Doelgroep

Advocaten, magistraten, notarissen, rechtspractici, juristen en welzijnswerkers die professioneel met bemiddeling bezig zijn.