Ik schrijf in

Eén jaar na het afscheid van Boek II van het BW en de inwerkingtreding van Boek 3 Goederen is het tijd voor een evaluatie. Het nieuwe goederenrecht bracht immers op verschillende vlakken aanpassingen, denk aan het onderscheid tussen roerende en onroerende goederen, het bezit en de verkrijgende verjaring, eigendom, mede-eigendom, burenhinder, gemene afsluiting, erfdienstbaarheden, vruchtgebruik, erfpacht en opstal. De spreker  gidst de deelnemer door de toepassingsmoeilijkheden en oplossingen die sinds de nieuwe wetgeving ontstonden.

Spreker: 

 • Nicolas Carette (UAntwerpen, advocaat)

Voorzitter:

 • Alvin Wittens (notaris)

Locatie

 • Universiteit Antwerpen
  Stadscampus
  Aula nog te bepalen
  2000 Antwerpen
 • Livestream
 • On demand tot 30 november 2022

Deelnameprijs

Het inschrijvingsgeld bedraagt 115 euro. Deze prijs omvat deelname aan de opleiding en de digitale documentatie. Bij inschrijving voor een bijkomende opleiding binnen het Nexus jaarprogramma (studieavonden en workshops) academiejaar 22-23, geniet u van een korting van 15 euro/opleiding.  Deelnemers kunnen bij inschrijving optioneel intekenen op het Handboek Goederenrecht aan het voordeeltarief van 190 euro (winkelwaarde 225 euro). Het boek wordt door de uitgever gefactureerd en per post bezorgd.

Inschrijven

Uitsluitend elektronisch via deze webpagina.

Elke inschrijving is bindend en kan niet worden geannuleerd. Vervanging door een collega kan mits een eenvoudige schriftelijke mededeling aan de organisatoren.

Het inschrijvingsgeld wordt binnen de 30 dagen na ontvangst van de debetnota betaald op KBC rekeningnummer BE69 7350 1176 5478 van Nexus, CST-UAntwerpen, Venusstraat 23, 2000 Antwerpen.

De vermelde prijzen zijn prijzen exclusief btw, omdat de Universiteit Antwerpen in de huidige stand van de wetgeving een niet-btw-plichtige rechtspersoon is. Nexus behoudt zich echter het recht voor om in het geval op de inschrijvingsprijs alsnog btw verschuldigd zou zijn, deze btw door te rekenen aan de deelnemer.

Nexus is erkend als opleidingsverstrekker voor het systeem van de KMO-portefeuille, door hiervan gebruik te maken kan tot 30% worden bespaard op de deelnemersgelden. De aanvraag van de KMO-portefeuille moet gebeuren ten laatste 14 dagen na aanvang van de opleiding. De deelnemer verbindt zich ertoe de regels gesteld door het Agentschap Innoveren & Ondernemen te respecteren.

Het accreditatienummer voor de KMO-portefeuille van Nexus Antwerpen is DV.O100321.

Erkenningen

Erkenning ontvangen: OVB.
Erkenningen in aanvraag: NKN, IBJ, IGO.

Doelgroep

Advocaten, magistraten, notarissen, bedrijfsjuristen, gerechtsdeurwaarders en alle rechtspractici.