De Open Universiteit ontwikkelt, verzorgt en bevordert hoogwaardig en innovatief afstandsonderwijs op academisch niveau. Onze cursussen zijn voor zelfstudie ontwikkeld en worden modulair aangeboden. Als student kan je op 1 september (startdatum eerste kwartiel) of op 13 februari (3e kwartiel) instromen.

Studeren aan de Open Universiteit betekent dat je grotendeels zelf de regie van jouw studie in handen hebt. Zo kan je optimaal gebruikmaken van de online ondersteuning. Hierdoor kan je studeren van thuis uit en kan je ook deelnemen aan de interactieve contactmomenten. Je studeert zoveel mogelijk in eigen tempo, zodat je werk of andere bezigheden kan combineren. Voorafgaand moet je wel tot de opleiding toegelaten zijn. Heb je al een academische bachelor- of masteropleiding afgerond, dan krijg je rechtstreeks toegang tot de master management.

Master Management

Tijd voor een volgende stap in jouw loopbaan? Na het volgen van deze opleiding kan je een optimale bijdrage leveren aan het functioneren van organisaties, door problemen op het vlak van management multidisciplinair te benaderen en aan te pakken.

De opleiding is ontworpen vanuit een hedendaagse benadering, waarin de complexiteit van organisaties als menselijke samenwerkingsverbanden wordt benadrukt. Voor managers is het van belang om deelgebieden van management, zoals marketing, HRM of financieel management, te overstijgen en een verbindend perspectief te bieden op de organisatie in haar omgeving. 

De masteropleiding bestaat uit 60 studiepunten en kan je spreiden over twee jaar. Vertragen en versnellen van het studietempo is ook mogelijk. Na de cluster Advanced studies in management (30 studiepunten) kan je ook een verdieping aanbrengen. Hierbij heb je de keuze uit: Controlling, Financial decision making, Governance, Duurzaam strategisch human resource management, Organisatieverandering en -ontwikkeling, Marketing and supply chain management en Strategie en innovatie.

Meer informatie: 

Premaster: methoden en technieken van onderzoek

Heb je al een professionele bacheloropleiding afgerond, dan volg je eerst de premaster 'Methoden en technieken van onderzoek'. Dit is een schakelprogramma met een omvang van 15 studiepunten (EC) waarin je je academische vaardigheden aanscherpt.

Met de premastercursus ‘Methoden en technieken van onderzoek’ maak je kennis met het uitvoeren van wetenschappelijk onderzoek en zet je een sprong voorwaarts richting de masteropleiding. Door een uitgekiende combinatie van verplichte bijeenkomsten en zelfstudie is de cursus in een half jaar te voltooien.

Wat als ik al een diploma hoger onderwijs heb behaald?

Studenten die al een professionele bachelor, academische bachelor of master behaald hebben, kunnen rechtstreeks of via een kort schakelprogramma doorstromen naar de masteropleiding in het management.

Toelatingsvoorwaarden: 

  • Heb je al een professionele bacheloropleiding afgerond, dan moet je eerst de premaster: methoden en technieken van onderzoek afleggen. Dit is een schakelprogramma met een omvang van 15 studiepunten (EC) waarin je je academische vaardigheden aanscherpt. De premaster start twee keer per academiejaar (september en februari). Je moet voorafgaand wel een toelating aanvragen
  • Heb je al een academische bachelor- of masteropleiding afgerond, dan krijg je rechtstreeks toegang tot de master in het management. Je moet voorafgaand wel een toelating aanvragen.

Vraag voor meer informatie over toelating een adviesgesprek aan.

Hoe schrijf ik me in?

Wil je starten met de premaster of de master management? Dan is eerst een formele toelating nodig. Via het studiecentrum kan je de originele diploma's of studiebewijzen laten waarmerken en het aanvraagformulier (zie hieronder) opsturen naar de onderwijscommissie. Toelatingen worden verleend door de Commissie voor Examens. Indien je rechtstreeks wordt toegelaten tot de premaster of de masteropleiding is deze procedure gratis.

Formulieren

Maak een afspraak voor de toelatingsaanvraag

Hoeveel bedragen de inschrijfkosten?

Het wettelijke collegegeld wordt aangegeven per studiepunt. De kostprijs per studiepunt (1 EC) is € 70,33. Elk opgenomen studiepunt komt ongeveer overeen met 25-30 studie-uren. Indien je in Nederland een diploma hoger onderwijs behaalde is voor de master het instellingscollegegeld van toepassing (€ 154,99 per EC).

Bij de inschrijvingsprijs is al het cursusmateriaal, de verzending van het studiemateriaal, twaalf maanden inschrijfrechten, drie examenkansen, begeleiding en toegang tot de online leeromgeving inbegrepen. 

Meer informatie over de inschrijving

Meer informatie over kortingen zoals bv. de kmo-portefeuille

Gelijkwaardigheid van het diploma

De Open Universiteit is een door de Nederlandse overheid ingerichte universiteit die Nederlandse diploma's aflevert. Na het afronden van de master management kan je de titel Master of Science (MSc) in Management voeren. Het diploma is een internationaal erkend diploma.

Twee soorten gelijkwaardigheid

De gelijkwaardigheid houdt in dat het NARIC (National Academic (& Professional) Recognition and Information Centre) het diploma gelijkwaardig verklaart met hetzelfde diploma uitgereikt door een Vlaamse universiteit. Er bestaan twee soorten gelijkwaardigheid: de niveaugelijkwaardigheid en de specifieke gelijkwaardigheid.

Niveaugelijkwaardigheid

In veel gevallen volstaat de niveaugelijkwaardigheid. Dit is een bevestiging dat het buitenlands diploma een hogeronderwijsdiploma is, dat gelijkwaardig is aan een Vlaams diploma op ten minste bachelor- of masterniveau.

Niveaugelijkwaardigheid

Op basis van artikel 2 en artikel 3 van het 'Besluit van de Vlaamse Regering van 17 september 2010 houdende vaststelling van de academische gelijkwaardigheid van Nederlandse diploma’s van het hoger onderwijs' zijn de Nederlandse graden van 'bachelor', 'master' en 'doctor' automatisch gelijkwaardig aan de gelijknamige Vlaamse graden. Voor de niveaugelijkwaardigheid hoeft dus geen aanvraag ingediend te worden bij NARIC-Vlaanderen.

Vraagt een (toekomstig) werkgever naar de niveaugelijkwaardigheid van het Nederlandse diploma, dan volstaat het om te verwijzen naar de website van NARIC Vlaanderen en het eerdergenoemde Besluit.

Specifieke gelijkwaardigheid

Voor bepaalde beroepen en functies, onder meer bij de overheid, is soms de specifieke gelijkwaardigheid van een Nederlands diploma vereist. Vraagt de werkgever naar de specifieke gelijkwaardigheid, dan kan je die verkrijgen door een aanvraag in te dienen bij NARIC. Voor meer informatie over de gelijkwaardigheid kan je contact opnemen.

Meer informatie: