Voorbije activiteiten

Poleimoslezing: Denkende romans door dr. Jeroen Vanheste (za. 24/11/2018, 10-12u)

Tijdens deze Poleimoslezing bespreekt Jeroen Vanheste (docent filosofie aan de Open Universiteit) aan de hand van zijn boek Denkende romans diverse voorbeelden van ‘literatuur als filosofie’. Heb je interesse of wil je je medestudenten cultuurwetenschappen ontmoeten? Neem dan deel aan deze activiteit. Hieronder vind je de uitnodiging, de praktische informatie en hoe je kan registreren voor de lezing.

Kan literatuur een vorm van filosofie zijn? Natuurlijk zijn er belangrijke filosofen geweest die ook prachtig konden schrijven en wier werk als een literaire vorm van filosofie gezien kan worden, maar is het omgekeerde ook mogelijk: bestaat er filosofische literatuur? Kunnen gedichten, toneelstukken en romans helpen bij het beantwoorden van filosofische vragen over mens en cultuur?

In het afgelopen voorjaar verschenen boek Denkende romans stelt Jeroen Vanheste aan de hand van bekende literaire werken van onder andere Cervantes, Tolstoj, Proust, Bellow, Kundera en Houellebecq dat literatuur inderdaad kan bijdragen aan het filosofische denken over mens en cultuur. Schrijvers als deze dragen een humanistische mensopvatting uit en tonen ons de mens als een vrij en zichzelf interpreterend wezen, de auteur van zijn eigen verhaal.

Praktische informatie:

 •         Wanneer: zaterdag 24/11/2018, 10-12u
 •         Waar: Studiecentrum Antwerpen - Blindestraat 14, 2000 Antwerpen
 •         Verplichte registratie via info-ou@uantwerpen.be o.v.v. naam en studentennummer
 •         Kostprijs: gratis
 •         Deze lezing komt in aanmerking voor de cursus cultuurwetenschappelijk debat

Cogito-lezing: Donker geheim. Boek & training voor kinderen met angst voor het donker (di. 27/11/2018, 19u30-21u30)

UPDATE 26/11/2018: Deze Cogito-bijeenkomst morgen gaat helaas niet door. 
 

OU ontmoetingen leiden tot kinderboek over angst in het donker

Tijdens de volgende Cogito-lezing brengen Ann Lambert, Sabine Driessen en Myriam Roelandt het verhaal rond hun bijzondere samenwerking. Ann Lambert en Sabine Driessen deden in het kader van hun masterafstudeerproject onderzoek naar de invloed van een cognitieve training op angst voor het donker bij kinderen. Enthousiast besloten Ann en Sabine hun samenwerking ook na het afstuderen verder te zetten.

Samen werkten ze het trainingsprogramma “Dansen in de regen” uit om kinderen en jongeren vanuit preventieve insteek ACT vaardigheden aan te leren. In het kader van dit project is er een leesboek uitgekomen voor kinderen rond angst voor het donker: “Donker geheim”, geschreven samen met kinderboekenschrijfster Myriam Roelandt (voormalig OU-student). Het doel van het kinderboek “Donker geheim” is angst bespreekbaar te maken bij kinderen, te tonen dat angstig zijn heel normaal is en te leren dat we toch dingen kunnen (blijven) doen die we belangrijk vinden, ook al zijn we bang. Tijdens de Cogito-lezing gaan de auteurs in op hun onderzoek en de training voor kinderen met angst voor het donker. Heb je interesse in deze activiteit of wil je je medestudenten psychologie ontmoeten? Schrijf je dan in via sofie_ve@hotmail.com.

Praktische informatie:

 •         Wanneer: dinsdag 27/11/2018, 19u30-21u30
 •         Waar: Studiecentrum Antwerpen - Blindestraat 14, 2000 Antwerpen
 •         Verplichte registratie via sofie_ve@hotmail.com o.v.v. naam en studentennummer
 •         Kostprijs: gratis

Lezing: Waar gebeurd? Literaire non-fictie Sarah De Mul (di. 13/11/18, Brussel)

In Brussel wordt een tweeluik lezingen gehouden over feiten en fictie in de literatuur. Tijdens twee inzichtrijke avonden gaan non-fictieschrijvers naar de essentie van hun metier: hoe ga je als schrijver om met feit en fictie, met de verleiding van de verbeelding en de soms nog wonderbaarlijkere werkelijkheid? Studenten en geïnteresseerden worden van harte uitgenodigd deel te nemen aan de lezingen waarvan de lezing van Sarah de Mul deel uitmaakt van de cursus CW-debat.

Locatie

 • Passa Porta, Antoine Dansaertstraat 46, 1000 Brussel

Programma Lezing 1 - 6 november 2018

 • 20.00 uur: Ontvangst
 • 20.05 uur: De wereld bestaat uit verhalen. Althans: we ervaren de werkelijkheid als een verzameling verhalen. Elk verhaal is dan ook gekleurd. Schrijver en criticus Matthijs de Ridder en auteurs Chris de Stoop en Frank Westerman vertellen over deze hachelijke kwestie.
 • 21.30 uur: Einde

Programma Lezing 2 – 13 november 2018

 • 20.00 uur: Ontvangst
 • 20.05 uur: Het waargebeurde verhaal zit in de lift. Historische romans, films en series, in meer of mindere mate gestoffeerd met historische bronnen, zijn altijd in zwang geweest. Maar tegenwoordig heeft elke zender ook wel zijn eigen 'scripted reality'-programma, 'mockumentary' of docudrama. Ambiguïteit troef dus. Ook veel fictie grijpt terug op historische bronnen. Waar ligt de grens? Waarom besluiten schrijvers de ene keer de feiten te volgen en er de volgende keer een flinke dosis fantasie aan toe te voegen? Op de tweede avond van 'Waar gebeurd' vertellen auteur Joris van Casteren (Mensen op Mars) en Sarah De Mul (Retour San Sebastian) naar hun waarheid.
 • 21.30 uur: Einde

Aanmelden

Wil je de lezing graag bijwonen? Aanmelden kan via de website van Passa Porta. Deelname staat open voor iedereen, voor studenten is de lezing van Sarah de Mul op 13 november 2018 onderdeel van de cursus Het wetenschappelijk debat.

Cogito lezing: Geluk in de levensloopbaan (23/10/2018)

Cogito, de studentengroep psychologie, organiseert op dinsdagavond 23 oktober van 19.30 uur tot 21.30 uur in het Studiecentrum Antwerpen een nieuwe lezing. Tijdens deze interactieve lezing neemt Prof. dr. Nele Jacobs je mee in een zoektocht naar geluk doorheen de levensloop.

Hoe wordt vanuit de levenslooppsychologie naar de psychologische ontwikkeling van de mens gekeken? Hoe draagt geluk bij aan onze mentale gezondheid?

Welke rol spelen positieve emoties in ons dagelijks leven en welke handvatten kan de wetenschap bieden bij het vinden van het geluk in het leven van alledag?

Korte biografie:

Nele Jacobs is hoogleraar Levenslooppsychologie aan de faculteit Psychologie en Onderwijswetenschappen van de Open Universiteit.  Zij is verantwoordelijk voor de master Levenslooppsychologie, alsook voor de uitbouw van de bijhorende onderzoekslijnen. Zowel in het onderwijs en als in het wetenschappelijk onderzoek gaat haar interesse uit naar positieve geestelijke gezondheid in het dagelijks leven. Daarnaast is ze ook als hoogleraar verbonden aan de School of Mental Health and Neuroscience van de Universiteit Maastricht.

Heb je interesse of wil je je medestudenten psychologie ontmoeten? Neem dan deel aan deze activiteit door je in te schrijven via sofie_ve@hotmail.com.

Praktische informatie:

 • datum: 23/10/2018, 19.30u-21.30u
 • locatie: Studiecentrum Antwerpen (Blindestraat 14, 2000 Antwerpen)
 • aanmelden via sofie_ve@hotmail.com t.e.m. 19/10/2018

UPDATE 20/10: Deze lezing wordt verplaatst naar de Stadscampus van UAntwerpen, Rodestraat 14, gebouw R, lokaal R.013. Aanmelden is nog mogelijk!

Startdag voor beginnende studenten Open Universiteit

Zaterdag 13 oktober 2018

Heb je nog wat moeite om binnen Open Universiteit en/of binnen de online leeromgeving yOUlearn je weg te vinden? Weet je waar je alle nodige informatie kan vinden? Heb je vragen rond de gelijkwaardigheid van onze diploma’s? Of wil je echt àlles weten over het voorbereiden op en afleggen van een tentamen? Geen probleem want het studiecentrum Antwerpen organiseert op zaterdag 13 oktober een infosessie om jou verder te helpen.

Programma

Het programma bestaat uit twee sessies waarvoor je je apart kan aanmelden:

 • Ochtendsessie:
  10 - 12 u. Infosessie met praktische informatie over studeren aan de OU
   
 • Middagsessie:
  13 - 15 u. Tentamens: tips & tricks met informatie over het voorbereiden en afleggen van tentamens en wat je moet weten als je je resultaat van een tentamen hebt gekregen

Locatie

De infodag gaat door in het Studiecentrum Antwerpen, Blindestraat 14, 2000 Antwerpen.

Inschrijven

Kom je ook? Meld je dan uiterlijk woensdag 10/10 aan via info-ou@uantwerpen.be. Vermeld in je mail je naam, studentnummer én waar je voor inschrijft: de ochtendsessie, de middagsessie of de hele dag. Ook hier geldt: kan je er onverwacht toch niet bij zijn, dan graag een seintje naar het studiecentrum (03/265 47 71).

Hopelijk tot dan!

Poleimoslezing: Langs koninklijke wegen – Reizen door Iran (za. 9 juni,10-12u)

Poleimos, de studentengroep cultuurwetenschappen, organiseert op zaterdag 9 juni van 10 tot 12 uur in het Studiecentrum Antwerpen een nieuwe lezing. Tijdens deze lezing kan je luisteren naar de ervaringen van Christine Aubert en Manfred Weisz, beiden student Cultuurwetenschappen aan de Open Universiteit, die een drietal weken rondgereisd hebben in Iran. In april jongstleden hebben zij een reis ondernomen, die deels via de oude Perzische Koninklijke wegen liep. Deze reis voerde langs talrijke hoogtepunten uit de pre-islamitische en islamitische tijd. Prachtige bouwwerken zoals bazaars, moskeeën, mausolea wisselden elkaar af. De Iraanse cultuur kenmerkt zich niet enkel in architectonische hoogtepunten, tijdens de tocht kwamen ook de natuur, etnische bevolkingsgroepen, het platteland, het culinaire aan bod.
En wat met de islamitische revolutie van 1979? Hoe ervaart de bevolking dit? Wat zijn hun dromen en verwachtingen?

Heb je interesse of wil je je medestudenten cultuurwetenschappen ontmoeten? Neem dan deel aan deze activiteit. Hieronder vind je de uitnodiging en de praktische informatie.

Poleimoslezing: Langs koninklijke wegen – Reizen door Iran (za. 9/06,10-12u)

Praktische informatie:

 •         Wanneer: zaterdag 9/6/2018, 10-12u
 •         Waar: Studiecentrum Antwerpen - Blindestraat 14, 2000 Antwerpen
 •         Verplichte registratie via info-ou@uantwerpen.be o.v.v. naam en studentennummer
 •         Kostprijs: gratis
 •         Deze lezing komt niet in aanmerking voor de cursus cultuurwetenschappelijk debat

Open avond (05/06/2018, 14-20u)

Wil je verder studeren? Je kennis verdiepen of opnieuw studeren? Kom dan langs tijdens de open avond van het studiecentrum Antwerpen van de Open Universiteit. We nodigen je graag uit voor de open avond van dinsdag 5 juni 2018 van 15 tot 21 uur.

Aan de Open Universiteit kan je via zelfstudie het fel begeerde universitaire bachelor- of masterdiploma behalen. Maar je kan ook één of meerdere cursussen bestuderen in functie van jouw job of uit interesse. Je studeert volgens een studieschema of zelfstandig. In afstandsonderwijs bepaal je zelf je eigen studietempo.

Je kan bij de Open Universiteit terecht voor de bachelor- en/of masteropleidingen informatica en informatiekunde, psychologie, onderwijswetenschappen, managementwetenschappen, cultuurwetenschappen, milieu-natuurwetenschappen en (Nederlands) recht. Je kan er ook voor kiezen om enkele losse cursussen op te nemen. Afhankelijk van jouw wensen, motivering en mogelijkheden bepaal je wat de Open Universiteit voor jou kan betekenen.

De open avond is het ideale moment om meer informatie in te winnen. Je kan ook een kijkje nemen in de cursussen en wij geven graag een antwoord op jouw vragen!

Neem alvast een kijkje in het uitgebreide studieaanbod op www.ou.nl/studieaanbod.

Praktisch:

Datum: dinsdag 5 juni 2018, 15-21u.

Locatie: Studiecentrum Antwerpen (Blindestraat 14, 2000 Antwerpen)

Registratie: via info-ou@uantwerpen.be

Cogito-lezing/workshop: depressie & negatief zelfbeeld in de praktijk (15/05, 19.30-21.30u)

Cogito, de studentengroep psychologie, organiseert op dinsdagavond 15 mei van 19.30 uur tot 21.30 uur in het Studiecentrum Antwerpen een nieuwe lezing/workshop. In deze workshop krijg je zowel uitleg over depressie en negatief zelfbeeld als praktijkvoorbeelden van behandelinterventies die zowel online als offline toegepast kunnen worden.

Tijdens de workshop wordt geoefend en ervaar je de behandeling vanuit cliëntperspectief. Je krijgt concrete tips waarmee je achteraf thuis zelf aan de slag kunt.

Heb je interesse of wil je je medestudenten psychologie ontmoeten? Neem dan deel aan deze activiteit door je in te schrijven via sofie_ve@hotmail.com.

Praktische informatie:

 • datum: 15/05/2018, 19.30u-21.30u
 • locatie: Studiecentrum Antwerpen (Blindestraat 14, 2000 Antwerpen)
 • aanmelden via sofie_ve@hotmail.com t.e.m. 11/05

Congres 'Achter de verhalen' (Universiteit Antwerpen, 18 tot 20 april 2018)

Programma

In 2016 vond in Groningen de bijzonder geslaagde zesde editie plaats van Achter de verhalen, het tweejaarlijks congres voor de moderne letterkundige neerlandistiek. De zevende editie wordt van 18 tot 20 april 2018 in Antwerpen gehouden. Onder de titel De terugkeer van de geschiedenis staan twee grote thema's en een speciale casus centraal:

 • Thema 1: De invloed van historische gebeurtenissen op het thematische repertoire van fictieschrijvers, op poëticale evoluties en literatuurwetenschappelijke paradigma's.
 • Thema 2: Literaire tekst en materiële geschiedenis
 • Speciale casus: Hugo Claus en de terugkeer van de geschiedenis.

Vanuit OU zullen letterkunde-collega’s Ted Laros, Jan Oosterholt, Alex Rutten en Marieke Winkler een presentatie verzorgen.

https://www.uantwerpen.be/nl/congressen/achter-de-verhalen-2018/programma/

Locatie

Het congres vindt plaats op de Stadscampus van UAntwerpen in het Klooster van de Grauwzusters (Lange Sint-Annastraat 7, 2000 Antwerpen).

Registratie

Per congresdag betaal je een vergoeding van 40 € (inclusief catering).

De organisatie stelt een aantal beurzen ter beschikking aan jonge en/of extramurale deelnemers die niet beschikken over een academisch krediet waarmee ze de congreskosten kunnen terugvorderen. Wie voor een dergelijke beurs in aanmerking wil komen, wordt verzocht hiervoor een korte motivering te geven.

Registratieformulier: https://www.uantwerpen.be/nl/congressen/achter-de-verhalen-2018/registratie/

Contact:

Valerie Rousseau en Gwennie Debergh: tel. 0032 3 265 5228 

Poleimos lezing za. 17/03/2018 GEANNULEERD (alternatief programma)

Omwille van persoonlijke omstandigheden zal de lezing van Jeroen Vanheste niet doorgaan. Deze lezing zal verplaatst worden naar een latere datum.

We zorgen wel voor een alternatief programma voor zaterdag aanstaande (za. 17/03/2018). Deze zaterdag willen we een bezoek brengen aan het vernieuwde Snijders&Rockoxhuis in Antwerpen, voorheen het Rockoxhuis. Het Snijders&Rockoxhuis is een museum met een interessante geschiedenis en een zeer mooie collectie kunstwerken uit de 17de eeuw. Het is zeker de moeite om het museum samen te bezoeken.

Het museum is gelegen in de Keizerstraat 10-12, 2000 Antwerpen (in de buurt van het studiecentrum). We zouden samenkomen om 10.30u aan de ingang van het museum.

De toegangsprijs is 8 euro ofwel 6 euro voor 60-plussers of met een treinticket voor die dag.

De toegang is gratis voor KBC-leden en dit telkens voor twee personen bij vertoning van een KBC-betaalkaart, de toegang is ook gratis als we met een groep van 15 personen komen.

Ter info: dit museumbezoek telt niet mee voor de cursus cultuurwetenschappelijk debat.

Wil je voor vrijdag het studiecentrum verwittigen (via info-ou@uantwerpen.be) of je al dan niet aanwezig kan zijn en je deze mail hebt ontvangen.

Na het bezoek willen we een kleinigheid eten in het centrum van de stad en dit is uiteraard vrijblijvend.

Infodag startende studenten Open Universiteit

--- GEANNULEERD ---

Wegens omstandigheden wordt de infodag voor startende studenten geannuleerd.

Alle ingeschreven studenten ontvangen persoonlijk bericht met meer informatie en een uitnodiging voor een individueel gesprek.

Onze excuses voor het ongemak.

Cogito lezing: Workshop motiverende gespreksvoering (di. 16/01/2018, 19u30)

Op dinsdag 16 januari 2018 organiseert Cogito een workshop motiverende gespreksvoering. Deze workshop wordt begeleid door dr. Trijntje Völlink (Universitair Docent / Assistent Professor aan de Faculteit Psychologie en onderwijswetenschappen van Open Universiteit)

Neem deel aan deze activiteit door je tijdig in te schrijven via sofie_ve@hotmail.com.

Praktische informatie:

        Wanneer:  dinsdag 16/01/2018, 19u30-21u30

        Waar: Studiecentrum Antwerpen - Blindestraat 14, 2000 Antwerpen

        Verplichte registratie via sofie_ve@hotmail.com

        Kostprijs: gratis

 

Poleimos lezing: Lezing Sarah De Mul Retour San Sebastian. Opgroeien met een vaderland in de verte (za. 20/01/2018, 10u)

Ook de studiegroep Poleimos heeft een volgende activiteit op de planning staan. Dr. Sarah De Mul (Faculteit Cultuur- en rechtswetenschappen Open Universiteit) houdt een lezing over het thema van haar boek Retour San Sebastian.

Baskenland is een weinig bekend hoekje van de wereld dat volop in ontwikkeling is maar waar de donkere geschiedenis van terreur en conflict nog steeds haar schaduw afwerpt over het dagelijks leven. We worden mee op sleeptouw genomen door Baskenland, decennialang schouwtoneel van wat ‘het laatste gewelddadige conflict van Europa’ werd genoemd. Het is het land van het oudste volk van Europa, een gebied dat al eeuwen in de ban is van de strijd voor onafhankelijkheid, maar ook van het politieke geweld van ETA en repressieve antiterreurbestrijding. Boeiend en leerrijk, vooral gezien terreur en conflict stilaan de thema’s van alledag in heel Europa worden.

Praktische informatie:

Wanneer: zaterdag 20/01/2018, 10-12u

Waar: Studiecentrum Antwerpen - Blindestraat 14, 2000 Antwerpen

Verplichte registratie via info-ou@uantwerpen.be o.v.v. naam en studentennummer

Kostprijs: gratis

Deze lezing komt in aanmerking voor de cursus cultuurwetenschappelijk debat

Cogito lezing: De 16 persoonlijkheden van Myers Briggs & Carl Jung (di. 21/11/2017, 19u30)

ISTP, ENTJ of misschien INFJ? Doen deze combinaties van letters een belletje rinkelen bij jou of heb je helemaal geen idee waar we het over hebben?

MBTI (Meyers-Briggs Type Indicator) geeft een overzicht van 16 persoonlijkheden met de dichotomieën I/E, S/N, F/T, P/J. Steven Verkest geeft tijdens de volgende bijeenkomst van Cogito meer informatie over deze 16 persoonlijkheden. Hij gaat in op de misverstanden en leert je hoe je de persoonlijkheden in jezelf en anderen leert herkennen. Vervolgens gaat Steven in op de achterliggende theorie van Carl Jung, geeft hij meer informatie over waar de letters werkelijk voor staan en komen ook de cognitieve functie assen aan bod. Indien er wat tijd over is zou Steven graag jezelf en anderen helpen typeren. Op deze manier wordt de theorie in praktijk omgezet.

Deelnemers van de bijeenkomst worden uitgenodigd om op voorhand online twee testen in te vullen om wat vertrouwd te worden met het onderwerp (niet verplicht, wel aan te raden):
http://www.keys2cognition.com/
http://www.celebritytypes.com/test.php

Praktische informatie:

        Wanneer:  dinsdag 21/11/2017, 19u30-21u30

        Waar: Studiecentrum Antwerpen - Blindestraat 14, 2000 Antwerpen

        Verplichte registratie via sofie_ve@hotmail.com

        Kostprijs: gratis

Poleimos lezing: Inzicht in de tekenkunst (za. 23/09/2017)

Tijdens deze Poleimos lezing (za. 23/09/2017) biedt Prof. Paul van den Akker inzicht in de geschiedenis van een aspect van de kunstpraktijk, namelijk dat van de tekenkunst.

Kunst wordt tegenwoordig voornamelijk bestudeerd in een bredere context. Geleerden die zich bezighouden met de geschiedenis van de kunst vertellen verhalen over veranderingen in het gebruik en de waardering van kunstwerken onder invloed van externe factoren in het niet-artistieke domein. En dat is terecht. Echter, hoezeer de kunst ook mag zijn ingebed in een economische, politieke, sociale of ideologische context, we moeten niet vergeten dat de kunstpraktijk ook een eigen geschiedenis kent. Eeuwenlang hebben kunstenaars zich verlaten op atelierkennis en –vaardigheden, die van generatie op generatie zijn overgeleverd en gaandeweg werden aangepast aan andere doeleinden of voor nieuwe functies werden ingezet. Tezamen vormen ze het artistieke genotype van de kunstproductie.

De focus van de lezing zal gericht zijn op de evolutie van een van de delen van dit genotype – of meme, om de term te gebruiken die de bioloog Richard Dawkins daarvoor heeft bedacht – te weten: een procedure of recept voor het tekenen van de menselijke figuur. Dit recept moet ergens in de vroege 15e eeuw zijn ontstaan. Of hij nu de uitvinder of promotor ervan is geweest, het was de Italiaanse humanist Leon Battista Alberti (1404-1472) die het voor het eerst heeft opgetekend in zijn traktaat over de schilderkunst, Della Pittura (1435). Sindsdien raakte het recept in een snel tempo verspreid over de ateliers in heel Europa, doordat kunstenaars van stad naar stad trokken, kopieën maakten of het vak leerden aan de hand van gedrukte leerboeken. Bovendien, wat begon als een truc voor de professionele schilder en deel bleef uitmaken van zijn gereedschapskist, evolueerde ook tot een tekenmethode voor de rijke amateur-kunstenaar, antropoloog of anatoom, en kwam uiteindelijk in de laatste twee eeuwen terecht in het lesmateriaal voor het lagere schoolonderwijs.

Themadag aarde 9/9 en startdag aarde, mens en milieu 2/9

Meld u aan: op zaterdag 9 september 2017 vindt de themadag Aarde plaats in studiecentrum Utrecht. Of bent u zich nog aan het oriënteren op een academische topopleiding Milieu en duurzaamheid? Op 2 september organiseren wij een startdag Aarde, mens en milieu in Burgers’ Zoo.

Themadag Aarde 9 september

Dr Stefan Dekker (Universiteit Utrecht) zal als gastspreker een lezing houden over Global Ecohydrology & Sustainability. Stefan Dekker zal per 1/9/2017 in dienst treden bij de Open Universiteit als hoogleraar Milieuwetenschappen. Studenten van de bachelor Milieu-natuurwetenschappen en van de master Environmental Sciences zijn van harte uitgenodigd. In het programma voor de Themadag Aarde zijn werkcolleges opgenomen voor studenten van de cursussen NM0002 Principles of Environmental Sciences en N14211 Geologie rondom ijstijden. Aanmelden via het aanmeldformulier themadagen.

Je kunt je via dit aanmeldformulier themadagen ook al aanmelden voor de andere Themadagen 2017-2018

 • Themadag Research (9 december 201&, Utrecht),
  in de ochtend (10:00-11:30) werkcolleges voor cursussen N43211, NB0202/I, NB0702, NB1502, NM0302
  in de middag (14:00-16:00) werkcolleges voor cursussen NB0202/II, NB1402, NB2102, NM0402 (werkcollege NB0202 bestaat uit ochtend (I) én middag(II)deel)
 • Themadag Science (10 maart 2018, Utrecht),
  in de ochtend (10:00-11:30) werkcollege voor cursus N42112,
  in de middag (14:00-16:00) werkcolleges voor cursussen NB0402, NB1002, NB1602, NB2302, NM0102.
 • Themadag Milieu (26 mei 2018, SC Utrecht),
  in de ochtend (10:00-11:30) werkcolleges voor cursussen NB0202/I, NB0602, NB2502, NM0702;
  in de middag (14:00-16:00) werkcolleges voor cursussen NB0202/II, NB0502, NB1802, NB2202, NB2402, NM0502. (werkcollege NB0202 bestaat uit ochtend (I) én middag(II)deel)

Startdag Aarde, mens en milieu 2 september

Start u met studeren, of wilt u kennismaken met de topopleidingen milieu & duurzaamheid van de Open Universiteit? Dan bent u van harte uitgenodigd op de startdag Aarde, mens en milieu op zaterdag 2 september 2017 in Burgers' Zoo. Zie het dagprogramma van de startdag.

Landelijke dag Cultuurwetenschappen (14/10/2017)

Traditiegetrouw organiseert het cluster Cultuurwetenschappen van de Faculteit Cultuur- en Rechtswetenschappen aan het begin van het academisch jaar een landelijke studiedag in Nederland – tevens bedoeld als ontmoetingsdag – voor al zijn studenten en medewerkers. Je bent van harte welkom om de landelijke dag Cultuurwetenschappen 2017 bij te wonen op zaterdag 14 oktober in en om de collegezalen van de Radboud Universiteit Nijmegen. Aanmelden voor deze landelijke dag kan via Nicole Gruisen.

Thema van de dag:

“Iedereen een biografie!”. 
De biographical turn in de cultuurwetenschappen