Inschrijven

Aanmelden voor een bachelor- of masteropleiding 

Om te starten met een bachelor- of masteropleiding meld je je aan voor de opleiding door:

  1. Klik op de betreffende opleiding en selecteer 'Aanmelden'
  2. Maak een account aan door te registreren voor mijnOU en daarna de gewenste opleiding te kiezen door op de knop 'Aanmelden' te klikken.
  3. Na het afronden van de aanmelding voor de bacheloropleiding; klik je op de knop 'Naar mijnOU'. Hier zie je rechtsboven jouw berichten met informatie over uw aanmelding voor de opleiding
  4. Ben je aangemeld voor een bacheloropleiding, dan kan je direct via het Studiepad aanmelden voor een of meerdere cursussen.  

Aanmelden voor een (losse) bachelorcursus 

Wil je een enkele cursus bestuderen en geen opleiding volgen:

  1. Kies in Studieaanbod de cursus die je wilt bestuderen
  2. Klik op de knop 'Aanmelden' en log in op mijnOU. Heb je nog geen account, dan moet je je eerst registreren. Klik daarna op Kiezen en vervolgens op Aanmelden. Klik na het afronden van de aanmelding op de knop 'Naar mijnOU'. In 'Berichten' zie je meer informatie over de aanmelding. 

Aanmelden voor een masteropleiding 

Om te starten met een masteropleiding heb je altijd een toelatingsbeschikking nodig. Je vraagt deze toelating aan door het formulier Vrijstellings- en/of toelatingsverzoek in te vullen en op te sturen. Word je toegelaten tot de master, vraag dan een gesprek aan met de studieadviseur om een individueel studieplan op te stellen. Inschrijven voor een mastercursus is vervolgens mogelijk vanuit je studiepad in mijnOU. De inschrijfduur van 12 maanden gaat in bij de start van het kwartiel waarbinnen de cursus is geprogrammeerd en de begeleiding wordt geboden. Schrijf je later in, dan gaat de inschrijfduur lopen op het moment dat uw inschrijving is verwerkt.

Kostprijs

Het inschrijvingsgeld wordt aangegeven per studiepunt. De kostprijs per studiepunt (1 EC) is € 65.11.  Elk opgenomen studiepunt komt ongeveer overeen met 25 studie-uren.

In een aantal gevallen wordt er een hogere kostprijs gevraagd (zie hieronder: 'Wat is het verschil tussen wettelijk collegegeld en instellingscollegegeld')

Kortingen en vrijstellingen kunnen best op voorhand worden aangevraagd. 

Wettelijk collegegeld en instellingscollegegeld in het studiejaar 2019-2020