Kruiden en etherische oliën (bij winter- en andere kwaaltjes) - volzet, wachtlijst

zondag 18 oktober 2020
10.00-12.30 uur

Plaats van afspraak

Parochiezaal de Pax*
Dokter Versmissenstraat 3
2320 Hoogstraten

* workshop gaat door in het groene zaaltje dat u vindt aan het einde van de gang bij de linkse ingang

Programma

Tijdens deze workshop ligt de nadruk op luchtwegenproblemen. A.d.h.v. een presentatie bespreken we de planten die medicinale eigenschappen hebben: tijm, salie, kamille, vlier, rode zonnehoed, zoethout, Oost-Indische kers en heemst. Daarna ruiken we (niet voor zwangere dames) aan de etherische oliën en bespreken de geneeskrachtige eigenschappen van: kajeput, tea tree, ravintsara, strobloem, wintergreen en mirte. U kan ook zien en ruiken hoe gemakkelijk en efficiënt het gebruik van menthol kristallen is.

Pauzeren doen we met een vers kruideninfuus, kruidenlikeur en een kruidig hapje.

Nadien gaan we, aan de hand van een duidelijk stappenplan, zelf aan de slag.  U kan kiezen uit: een siroop, een verwarmende crème en een luizenshampoo. Uw bereiding neemt u mee naar huis.

Bieke Roovers (van de workshop Kweepeer), leerkracht biologie, is herborist en heeft al meer dan vijf jaar ervaring in het begeleiden van workshops.

Leden: 16 EUR*
Niet-Leden: 18 EUR*

*alle ingrediënten zijn inbegrepen in de prijs

Inschrijven

Deze workshop is volzet, indien u wenst nemen we uw gegevens op in de wachtlijst:
Rosianne Bovendaerde
rosianne.bovendaerde@uantwerpen.be

Betalen

Betalen van uw inschrijving door overschrijving van het verschuldigd bedrag op rekeningnummer:

IBAN:BE45 7350 0853 6489
BIC: KREDBEBB
Personeelsvereniging Universiteit Antwerpen
Stadscampus
Venusstraat 23 - S.V.091
2000 Antwerpen

met vermelding van naam, datum activiteit, aantal leden/niet-leden.

Corona update, opgelet!
Uw betaling dient pas uitgevoerd op vraag van de organisator, en dit ten laatste 14 dagen vóór aanvang van de activiteit.