Ecologische onderhoudsproducten - volzet, wachtlijst

De Pont 45
2970 Schilde

Programma

Maak voortaan zelf uw poetsproducten;  niet alleen vermijdt u een berg verpakkingsmateriaal; deze producten zijn ook goedkoop, effectief en milieuvriendelijk. U krijgt informatie over de traditionele poetsproducten en hun nadelen. Daarna maakt u kennis met de ingrediënten en de mogelijkheden die zelf gemaakte producten bieden.

Mieke Vanderhaeghen (herborist) toont hoe u in een mum van tijd een allesreiniger, schuurcrème, luchtverfrisser, wc-reiniger en afwasmiddel maakt. Heel eenvoudig!  U krijgt enkele stalen mee naar huis om uit te testen. Als bonus ontvangt u de recepten zodat u thuis verder kan experimenteren.

Als extra is er een korte rondleiding in de Dodoenstuin voorzien. De Dodoenstuin is uitgebouwd op de moestuin van het kasteel van Baron Van de Werve (poort = originele ingang van de moestuin uit de 18e eeuw). Het is een renaissancetuin, geopend in 1977. De tuin werd opgedragen aan de grote Vlaamse kruidkundige Rembert Dodoens. Het kasteel werd in 1952 verkocht door de schoondochter De la Boussiere aan de gemeente Schilde met 42 ha grond, wat nog overbleef na de verkaveling.

Nu wordt de tuin door een groep enthousiaste vrijwilligers met een brede interesse voor kruiden en de natuur onderhouden. De vrijwilligers bestaan uit een aantal herboristen, kruidentelers, kruidenverwerkers, biologen, hobbykoks en anderen die met veel plezier hun kennis willen doorgeven. In een hoog tempo hebben ze een prachtig project gerealiseerd. Het geneeskrachtig manneke is behoorlijk indrukwekkend met zijn 80m2. Nieuwsgierig welke plant er goed is voor de keel, de ogen of de huid? Kom dan een kijkje nemen en ontdek de kruiden op de plaats waar ze werkzaam zijn.

Leden: 18 EUR*
Niet-Leden: 20 EUR*

*alle materialen zijn inbegrepen in de prijs, zelf een aantal goed sluitende (kleine) bokalen meebrengen

Inschrijven

Deze workshop is volzet, indien u wenst nemen we uw gegevens op in de wachtlijst:
Rosianne Bovendaerde
rosianne.bovendaerde@uantwerpen.be

Betalen

Betalen van uw inschrijving door overschrijving van het verschuldigd bedrag op rekeningnummer:

IBAN:BE45 7350 0853 6489
BIC: KREDBEBB
Personeelsvereniging Universiteit Antwerpen
Stadscampus
Venusstraat 23 - S.V.091
2000 Antwerpen

met vermelding van naam, datum activiteit, aantal leden/niet-leden.

Corona update, opgelet!
Uw betaling dient pas uitgevoerd op vraag van de organisator, en dit ten laatste 14 dagen vóór aanvang van de activiteit.