Het Bureau vormt het dagelijks bestuur van de Studentenraad en staat in voor de voorbereiding en opvolging van de Algemene Vergaderingen. Het bureau bestaat uit verschillende leden, elk met een specialisatiegebied (onderwijs, sociale zaken, externe relaties, participatie en communicatie), het team wordt vervolledigd door een voorzitter, ondervoorzitter en secretaris. Deze Bureauleden dragen een grote verantwoordelijkheid en werken nauw samen met de beleidsmakers van onze universiteit.

We zijn nog op zoek naar drie bureauleden die ons team komen vervolledigen:

-        Ben jij een krak in het maken van origineel beeldmateriaal? Denk je graag na over hoe we onze bezigheden kunnen communiceren naar de gehele studentenpopulatie? En weet jij precies hoe je onze sociale media een boost kan geven? Dan ben jij misschien wel de coördinator communicatie die we zoeken!

-        Wil jij bijdragen tot een sterke vertegenwoordiging van de UAntwerpen student op het Vlaamse toneel? Ondersteun je graag onze voorzitter en coördinatoren in externe vergaderingen? En fungeer jij graag als aanspreekpunt voor instellingsoverschrijdende dossiers? Dan heb jij wellicht interesse om onze coördinator externe relaties te worden!

Meer info over deze mandaten vind je in de functieprofielen hieronder. Voel jij je aangesproken en ben je klaar voor de uitdaging? Stuur dan ten laatste op donderdag 23 september om 23u59 je CV en motivatiebrief naar studentenraad@uantwerpen.be.
Het huidige Bureau maakt uit de binnengekomen kandidaturen op basis van hun CV en motivatiebrief een preselectie. De geselecteerde kandidaten worden uitgenodigd op de Algemene Vergadering van woensdag 29 september om 18u30. Op deze vergadering zal de vergadering je een aantal vragen voorleggen waarmee je je kandidatuur kan verdedigen. Op diezelfde vergadering wordt het resultaat bekendgemaakt. 

Meer info over de structuur en werking van de Studentenraad vind je op onze website

Heb je nog vragen? Of wens je graag een gesprek? Aarzel dan niet om ons te contacteren via mail of via onze Facebookpagina.

Functieprofiel coördinator communicatie

Als coördinator communicatie ben je verantwoordelijk voor de communicatie van de Studentenraad. Naast het actief bijdragen aan relevante vergaderpunten, blijf je op de hoogte van de ontwikkelingen binnen de Studentenraad en van de standpunten die worden ingenomen. Je draagt zo bij aan de bekendheid en zichtbaarheid van de Studentenraad. Wat verwachten we van je? 

- Je ontwerpt verschillende soorten beeldmateriaal zoals flyers, boekjes en posters. De beelden die je ontwerpt plan je ook in op de beeldschermen van de universiteit, op onze Blackboardtab en op onze sociale mediakanalen. Deze communicatiekanalen zouden doorheen het jaar een vaste stroom aan content nodig hebben, dus het is jouw verantwoordelijkheid om hiernaar op zoek te gaan en relevante content te verzamelen in overleg met de rest van het Bureau. 

- Je bent verantwoordelijk voor het ontwerpen van de jaarlijkse ‘wie is wie’-posters. Deze worden gepubliceerd in het begin van het academiejaar per faculteit en van de Algemene Vergadering zodat studenten zouden weten wie hun aanspreekpunt is. 

- Je werkt ook mee aan verschillende campagnes en evenementen van de Studentenraad door visuele ondersteuning te bieden. Je helpt mee formulieren ontwerpen en de resultaten of adviezen op een aantrekkelijke manier voor te stellen. Je ontwerpt ook het beeldmateriaal voor de publicatie van belangrijke standpunten, de verkiezingen, en evenementen zoals Dag van de Stuver met Bureauleden die hiervoor verantwoordelijk zijn. 

- Je beheert de website, de Blackboard-tab en de sociale mediakanalen van de Studentenraad. Je zorgt ook dat deze telkens actueel blijven en vult deze aan waar nodig doorheen het jaar. Je zorgt ervoor dat mensen vlot hun weg terugvinden naar de nodige info dat deze overzichtelijk blijft. Welke vaardigheden komen van pas voor dit mandaat? 

- Enige kennis van bewerkingssoftware zoals Photoshop, Indesign. Kennis van videobewerkings- software zoals Premiere, After effects of iMovie is een bonus. 

- Een goede kennis van de werking van sociale media. 

- Je bent een teamspeler. Wat je creëert komt immers heel vaak tot stand via feedback van anderen en in co-creatie met de wensen of benodigdheden van je andere Bureauleden. 


Met wie werk je samen? 

- Departement Communicatie 

- Departement ICT 

- Andere bureauleden

Functieprofiel coördinator externe relaties

​Als coördinator externe relaties ben je verantwoordelijk voor het onderhoud van contacten de Antwerpse en Vlaamse studentenraden en instellingen buiten de universiteit. Je verdedigt samen met de voorzitter de standpunten van de Studentenraad op externe vergaderingen en organiseert evenementen ter bevordering van de externe relaties. Je fungeert als aanspreekpunt voor instellingsoverschrijdende dossiers en draagt zo actief bij aan de zichtbaarheid en inbreng van de Studentenraad buiten de instelling. 

Aan welke vergaderingen neem je deel? 

- Associatie studentenraden Antwerpen (ASRA)
- Antwerps Studentenoverleg (ASO)
- Algemene Vergadering en Bureau VVS 


Wat verwachten we van je?

- Je staat de voorzitter bij in (de voorbereiding van) vergaderingen buiten de instelling waaraan de Studentenraad deelneemt en in de organisatie van activiteiten ter bevordering van de externe relaties. 

- Je neemt akte van standpunten die de Algemene Vergadering inneemt en verdedigt deze op externe vergaderingen. Deze standpunten stemmen niet noodzakelijk overeen met jouw visie. 

- Je onderhoudt op eigen initiatief contacten met partnerstudentenraden binnen de Antwerpen en Vlaanderen en zoekt draagvlak voor instellingsoverschrijdende standpunten. 

- Je behoudt het overzicht van de externe vergaderingen waaraan de Studentenraad deelneemt en informeert actief naar opvolgingspunten hiervan. Je gaat actief op zoek naar vertegenwoordigers voor externe vergaderingen. 

- Je volgt studentgerelateerde ontwikkelingen op Vlaams niveau op via de media en andere informatiekanalen en levert vanuit deze inzichten een bijdrage aan de agenda’s van de Algemene Vergaderingen. Je ondersteunt de andere Bureauleden in hun beleid op basis van de kennis die je als coördinator externe relaties opdoet. 

- Je bent bereid enige engagementen op te nemen op Antwerps en Vlaams niveau. 11 Dit kan door een of meerdere mandaten op te nemen binnen de AUHA en/of VVS. Welke vaardigheden komen van pas voor dit mandaat? 

 - Je bent mobiel, flexibel en kan regelmatig pendelen naar Brussel of andere steden om aan vergaderingen of werkgroepen deel te nemen. 

- Je bent diplomatisch ingesteld, spontaan en communicatief vaardig. - Je kan je neutraal opstellen en met mensen met verschillende overtuigingen een open samenwerking houden. - Je bent een goede planner en kan omgaan met een drukke vergaderkalender. 


Met wie werk je samen? 

- Bestuurders van partnerstudentenraden en VVS 

- Dienst Internationalisering

- Andere bureauleden