Hoe kan je jouw schenking vorm geven?

Wil jij graag een engagement opnemen en het Universiteitsfonds Antwerpen steunen? Dat vinden we alvast geweldig! Steunen kan heel eenvoudig en via verschillende manieren. Je kan ons bovendien altijd contacteren voor vrijblijvend advies. We helpen je graag verder.

  • Met een gift via het rekeningnummer BE42 7310 4624 7854 steun je het Universiteitsfonds Antwerpen. Wist je trouwens dat een gift vanaf 40 euro recht geeft op een belastingvermindering van 45%? Vermeld zeker "fiscaal attest' als mededeling bij je gift, dan zorgen wij voor een fiscaal attest. Je kan jouw gift doneren voor een specifiek thema of project. Benieuwd naar onze lopende projecten? 
     
  • Via een testament kan je de Universiteit Antwerpen als begunstigde laten opnemen. Je kan bijvoorbeeld zelf kiezen welk onderzoek of wetenschappelijk project je wenst te steunen, minvermogende studenten helpen bij hun studies, academisch erfgoed helpen te beschermen, enzovoort. Wist je trouwens dat legaten aan de Universiteit Antwerpen onderworpen zijn aan gunsttarief van 8,5% erfbelasting?
     
  • Indien je als erflater een deel van je bezittingen wenst na te laten aan de Universiteit Antwerpen én aan je erfgenamen, dan kan een duolegaat interessant voor je zijn. Vooral voor het geval er sprake is van hoge successierechten voor je erfgenamen. Bij een duolegaat betaalt de Universiteit Antwerpen immers deze successierechten als het zelf een voorbestemd deel van de erfenis krijgt.
     
  • Bedrijven kunnen het Universiteitsfonds Antwerpen steunen door een leerstoel te financieren, een fonds op naam op te richten of door het fonds te sponsoren. Daardoor creëer je als bedrijf de unieke kans om je naam en merk te verbinden aan een maatschappelijk project. De invulling van zo’n leerstoel of fonds kan op verschillende manieren: het aantrekken van een gastprofessor, de organisatie van een lezingenreeks, specifiek onderzoek voeren,… Doel is vooral om maatschappelijk relevante thema’s aandacht te geven die ze verdienen én om de betrokkenheid van de schenker bij zijn of haar leerstoel of fonds zo hoog mogelijk te houden. Meer weten over Leerstoelen binnen de Universiteit Antwerpen? Lees dan snel verder.

Een vraag? Meer informatie nodig? 
Heb je nog vragen? Aarzel zeker niet om ons te contacteren. Geheel vrijblijvend en op een moment dat het voor je past. We behandelen alle vragen en gesprekken met de nodige discretie. Geef een seintje aan Dimitry Beuckelaers van het Universiteitsfonds via universiteitsfonds@uantwerpen.be, via het nummer 03 265 94 57 of via gsm 0486 20 27 87.