Alternatieve ADHD-behandeling voor kinderen

Wat is ADHD?

ADHD (Attention Deficit Hyperactivity Disorder) is een ontwikkelingsstoornis waardoor de hersenen sneller reageren op prikkels. Dit zorgt onder meer voor hyperactiviteit en concentratiestoornissen. Zo'n 7% van de kinderen en jongeren lijden eraan.

Alternatief voor ADHD-medicatie

ADHD wordt behandeld met medicatie, maar een kwart van de kinderen klaagt over de bijwerkingen zoals hoofdpijn, slapeloosheid en verminderde eetlust. Een Slovaakse studie heeft echter aangetoond dat boomschorsextract van de Franse maritieme pijnboom (Pycnogenol®) een alternatief kan zijn voor de reguliere ADHD-medicatie. De onderzoeksgroep NAtuRA (dept. Farmaceutische Wetenschappen, UAntwerpen) voert momenteel ook onderzoek naar de effecten van boomschorsextract bij de behandeling van ADHD.

Wat is het doel van het onderzoek?

De resultaten van dit onderzoek zijn cruciaal om meer wetenschappelijk inzicht te verkrijgen in ADHD én om de rol van voedingssupplementen te evalueren. Bovendien zou het boomschorsextract ook werken op de oorzaken van de stoornis, nl. verlaagde immuniteit en oxidatieve stress. Dit maakt van het voedingssupplement een ideale, alternatieve oplossing voor ADHD-medicatie.

Meer weten over het boomschorsextractonderzoek? Neem dan zeker eens een kijkje op de website.

Steun dit project

Wil je graag jouw bijdrage leveren? Dat kan!

Stap 1. Vul het handgiftformulier in waarbij je jouw voorkeur van bestemming opgeeft, in dit geval: 'Boomschorsextract ADHD'  Zo kan het Universiteitsfonds jouw gift correct toewijzen. Het ingevulde formulier kan je per post bezorgen Universiteitsfonds Antwerpen - Middelheimlaan 1 M.A.223 - 2020 Antwerpen of digitaal via universiteitsfonds@uantwerpen.be, een scan of foto hiervan is zeker voldoende!

Stap 2. Betalen kan via overschrijving op bankrekeningnummer BE42 7310 4624 7854 op naam van de Universiteit Antwerpen. Voeg hier ook steeds de vermelding ‘fiscaal attest Boomschorsextract ADHD' toe in de mededeling.

Iedere gift vanaf 40 euro geeft recht op een belastingvermindering van 45%!