Levenskwaliteit na kankerbehandeling

Wetenschappelijke vooruitgang zorgt ervoor dat patiënten na kanker steeds langer overleven. Dit is goed nieuws maar brengt tegelijk nieuwe uitdagingen met zich mee. De aanslepende effecten van de kanker zelf en/of de kankerbehandeling hebben een negatieve invloed op de levenskwaliteit. Gekende voorbeelden: aanhoudende vermoeidheid, minder spiermassa en kracht, moeilijker inspanningen kunnen verdragen, pijn, tintelingen in tenen en vingers, dikke ledematen na het wegnemen van lymfeknopen, spier- en gewrichtsklachten, en hartproblemen.

Veel kankeroverlevers boeten daardoor serieus in op hun levenskwaliteit. En dat is nu net waar de onderzoeksgroep MOVANT (Movement Antwerpen) iets aan wil doen. Zij doen onderzoek naar hoe deze neveneffecten ontstaan. Tegelijk ontwikkelen ze betere manieren om ze te kunnen voorkomen en te behandelen. Om het onderzoek zowel klinisch als fundamenteel naar een hogere versnelling te brengen, heeft MOVANT extra middelen nodig. Jouw gift is cruciaal in de strijd om voor alle kankeroverlevers de meest optimale levenskwaliteit te kunnen garanderen.

Steun dit project

Stap 1. Vul het handgiftformulier in waarbij je jouw voorkeursbestemming toevoegt, in dit geval  'Levenskwaliteit na kankerbehandeling'.

Het ingevulde formulier kan je per post bezorgen Universiteitsfonds Antwerpen - Middelheimlaan 1 M.A.223 - 2020 Antwerpen of digitaal via universiteitsfonds@uantwerpen.be, een scan of foto hiervan is zeker voldoende! Zo kan het Universiteitsfonds Antwerpen jouw gift correct toewijzen.

Stap 2. Betalen kan via overschrijving op bankrekeningnummer BE42 7310 4624 7854 op naam van de Universiteit Antwerpen. Voeg hier ook de vermelding 'fiscaal attest' + 'Levenskwaliteit na kankerbehandeling' toe in je mededeling. Je kan je gift ook overmaken via onze online doneerknop.

Iedere gift vanaf 40 euro geeft recht op een belastingvermindering van 45%. Je ontvangt hiervoor een fiscaal attest van de Universiteit Antwerpen.

Wens je deze of andere mogelijkheden voor het steunen van het onderzoek verder te bespreken, aarzel dan niet om contact op te nemen. Wil je weten wat MOVANT tot hiertoe al verwezenlijkt heeft? Neem dan een kijkje op de projectwebsite.

Contact:

  • Dr. Lies Durnez, Lies.durnez@uantwerpen.be (coördinator onderzoek MOVANT)
  • Prof. dr. Eric van Breda, eric.vanbreda@uantwerpen.be (vakgroepvoorzitter; onderzoeker)
  • Prof. dr. Nick Gebruers, nick.gebruers@uantwerpen.be (onderzoeker)
  • Adres: MOVANT, Campus Drie Eiken R3, Universiteit Antwerpen Universiteitsplein 1, 2610 Wilrijk