Strijdt u mee tegen depressie?

Corsellis-UA hersenbankThe Collaborative Antwerp Psychiatric Research Institute (CAPRI) doet onderzoek naar het ontstaan, het verloop en de behandeling van psychiatrische aandoeningen. Een op vier personen in België krijgt te maken met ernstige psychische problemen. Er is een prangende nood aan nieuwe kennis en inzichten. Niet alleen om de behandelmethoden te verbeteren, maar ook om hardnekkige stigmatisering tegen te gaan. 
Depressie en psychose zijn vaak voorkomende psychiatrische aandoeningen die echter niet altijd goed behandelbaar zijn met het beschikbare arsenaal aan geneesmiddelen. Recent onderzoek toont aan dat het immuunsysteem een belangrijke rol lijkt te spelen in het ontstaan en onderhouden van deze psychiatrische aandoeningen. CAPRI beschikt over een grote databank van hersenen van overleden psychiatrische patienten, de UAntwerpen-Corsellis hersencollectie. Deze hersenen laten ons toe om de afwijkingen van de immuuncellen (microglia, astrocyten) bij depressieve en psychotische patienten gedetailleerd te onderzoeken. 

Het CAPRI kan uw steun gebruiken om haar toonaangevend onderzoek op vlak van depressie, psychose, ADHD, angststoornis en verslaving verder uit te bouwen.

Steun dit project

Stap 1. Vul het handgiftformulier in waarbij je jouw voorkeursbestemming toevoegt, in dit geval  'CAPRI'.

Het ingevulde formulier kan je per post bezorgen Universiteitsfonds Antwerpen - Middelheimlaan 1 M.A.223 - 2020 Antwerpen of digitaal via universiteitsfonds@uantwerpen.be, een scan of foto hiervan is zeker voldoende! Zo kan het Universiteitsfonds Antwerpen jouw gift correct toewijzen.

Stap 2. Betalen kan via overschrijving op bankrekeningnummer BE42 7310 4624 7854 op naam van de Universiteit Antwerpen. Voeg hier ook de vermelding 'fiscaal attest' + 'CAPRI' toe in je mededeling. Je kan je gift ook overmaken via onze online doneerknop.

Iedere gift vanaf 40 euro geeft recht op een belastingvermindering van 45%. Je ontvangt hiervoor een fiscaal attest van de Universiteit Antwerpen.

Nieuws

Lees het artikel 'Spectaculaire transfer: 3.000 hersenen verhuizen naar Antwerpen' in GvA

Bekijk de video 'UA krijgt meer dan 3.000 hersenen voor onderzoek' van VRT NWS