Werk mee aan alternatieve behandeling van ADHD voor kinderen

Wat is ADHD?

ADHD (Attention Deficit Hyperactivity Disorder) is een ontwikkelingsstoornis waardoor de hersenen sneller reageren op prikkels. Dit zorgt onder meer voor hyperactiviteit en concentratiestoornissen. Zo'n 7% van de kinderen en jongeren lijden eraan.

Alternatief voor ADHD-medicatie

ADHD wordt behandeld met medicatie, maar een kwart van de kinderen klaagt over de bijwerkingen zoals hoofdpijn, slapeloosheid en verminderde eetlust. Een Slovaakse studie heeft echter aangetoond dat boomschorsextract van de Franse maritieme pijnboom (Pycnogenol®) een alternatief kan zijn voor de reguliere ADHD-medicatie. De onderzoeksgroep NatuRA (dept. Farmaceutische Wetenschappen, UAntwerpen) voert ook onderzoek naar de effecten van boomschorsextract bij de behandeling van ADHD. Momenteel zijn geen extra deelnemers voor dit onderzoek nodig.

Wat is het doel van het onderzoek?

De resultaten van dit onderzoek zijn cruciaal om meer wetenschappelijk inzicht te verkrijgen in ADHD én om de rol van voedingssupplementen te evalueren. Bovendien zou het boomschorsextract ook werken op de oorzaken van de stoornis, nl. verlaagde immuniteit en oxidatieve stress. Dit maakt van het voedingssupplement een ideale, alternatieve oplossing voor ADHD-medicatie.

Meer weten over dit onderzoek? Stuur gerust een mailtje naar ADHD@uantwerpen.be.

Steun dit project

Wil je graag jouw bijdrage leveren? Dat kan!

Belastingvermindering
Wist je trouwens dat je voor giften vanaf 40 euro recht hebt op een belastingvermindering van 45%? Wij leveren jou hiervoor een fiscaal attest aan. Een extra stimulans dus om ons boomschorsextractonderzoek maximaal te steunen.

Stap 1 - Betaling

Jouw gift overmaken kan op twee manieren:

  • Via overschrijving op bankrekeningnummer BE42 7310 4624 7854  op naam van de Universiteit Antwerpen. Voeg hier ook steeds de vermelding ‘fiscaal attest’ en jouw voorkeursbestemming, in dit geval: Boomschorsextract ADHD', toe in de mededeling.
  • Via online betaling waarbij je meteen jouw voorkeursbestemming kan aanduiden.

Stap 2 - Handgiftformulier

Om jouw gift correct te kunnen toewijzen, raden we je aan om ons ook nog het handgiftformulier te bezorgen waarbij je nogmaals jouw voorkeur van bestemming opgeeft.

Bezorg het ingevulde formulier:  

           -  digitaal: via universiteitsfonds@uantwerpen.be  (een scan of foto is voldoende)

                 OF

          -  per post: Universiteitsfonds Antwerpen - Middelheimlaan 1 - 2020  Antwerpen