Neem een kijkje achter de schermen bij CORE

Wat doet CORE?

Het Centrum voor Oncologisch Onderzoek (CORE) van de Universiteit Antwerpen doet baanbrekend toponderzoek naar nieuwe kankerbehandelingen waar de nood hoog is. Hierbij gaat er o.a. speciale aandacht naar 'immuuntherapie' en innovatieve 'doelgerichte therapieën'.

Immuuntherapie

Bij immuuntherapie geven we het immuunsysteem de nodige wapens om de strijd tegen de kankercellen te winnen. Onderzoekers verwachten dat deze therapie in de nabije toekomst veel gebruikt zal worden, omwille van de veelbelovende resultaten tot hiertoe. Met ons onderzoek willen we de mogelijkheden van immuuntherapie  verder uitbreiden. Wij ontwikkelen deze therapievorm voor onder meer darmkanker, pancreaskanker, longkanker, asbestkanker en hersentumoren.

Doelgerichte therapie

Er is het voorbije decennium een belangrijke opmars van nieuwe, doelgerichte geneesmiddelen die de kankercellen aanvallen en de gewone cellen minder verstoren. De doelgerichte therapieën richten zich selectief op de foutieve genen of eiwitten die bijdragen tot de groei en de ontwikkeling van kanker. Meestal worden deze geneesmiddelen gecombineerd met andere behandelingsvormen. In onze onderzoeksgroep besteden we uitgebreid aandacht aan het verder optimaliseren van deze combinatietherapieën. Daarnaast bestuderen we ook het effect van verminderde zuurstofspanning (hypoxie, een fenomeen dat frequent voorkomt in tumoren) op deze kankerbehandelingen. Veel voorkomende kankertypes die we onderzoeken zijn onder meer longkanker, darmkanker en hoofd-halstumoren.

Meer weten over het baanbrekende kankeronderzoek van CORE? Neem dan zeker eens een kijkje op de website.

Steun dit project

Wil je graag jouw bijdrage leveren? Dat kan!

Belastingvermindering
Wist je trouwens dat je voor giften vanaf 40 euro recht hebt op een belastingvermindering van 45%? Wij leveren jou hiervoor een fiscaal attest aan. Een extra stimulans dus om onze 'strijd tegen kanker' maximaal te steunen.

Stap 1 - Betaling

Jouw gift overmaken kan op twee manieren:

  • Via overschrijving op bankrekeningnummer BE42 7310 4624 7854 op naam van de Universiteit Antwerpen. Voeg hier ook steeds de vermelding 'fiscaal attest' en jouw voorkeursbestemming , in dit geval 'CORE' toe in de mededeling.
  • Via online betaling waarbij je meteen jouw voorkeursbestemming kan aanduiden.

Stap 2 - Handgiftformulier

Om jouw gift correct te kunnen toewijzen, raden we je aan om ons ook nog het handgiftformulier te bezorgen waarbij je nogmaals jouw voorkeur van bestemming opgeeft, in dit geval: 'CORE'.

Bezorg het ingevulde formulier:  

           -  digitaal: via universiteitsfonds@uantwerpen.be  (een scan of foto is voldoende)

          -  per post: Universiteitsfonds Antwerpen - Middelheimlaan 1 - 2020  Antwerpen 

Contactgegevens 

• Prof. dr. Filip Lardon, tel. 03 265 25 47 - filip.lardon@uantwerpen.be

• Prof. dr. Evelien Smits, tel. 03 265 26 54 - evelien.smits@uantwerpen.be

• Prof. dr. An Wouters, tel. 03 265 25 76 - an.wouters@uantwerpen.be

Adres: Kankeronderzoek CORE, Campus Drie Eiken T4, Universiteit Antwerpen Universiteitsplein 1, 2610 Wilrijk.