Maak een student uit het Zuiden wegwijs in Antwerpen

Teaser (1,2 min)

Studeren in een nieuwe land is altijd een hele uitdaging, en zeker in het begin. Naast het in orde brengen van je huisvesting, papieren en administratie, dien je de weg te vinden in een nieuwe stad en op een nieuwe campus. Laat staan dat je tijd hebt om een sociaal netwerk uit te bouwen en ontspannende activiteiten in te plannen.

Universiteit Antwerpen ontvangt jaarlijks  studenten uit het "Globale Zuiden". Deze incoming students komen voornamelijk uit Azië, Afrika en Latijns-Amerika. Om deze studenten een warm welkom te heten en een eerste keer te laten proeven van de Belgische gastvrijheid zoekt de Universitaire stichting voor Ontwikkelingssamenwerking (USOS) hosts - zowel studenten als personeelsleden. Elk type engagement is welkom. Iemand die tijd heeft voor één waardevolle ontmoeting is minstens even welkom als iemand die maandelijks afspreekt.

Verwachtingen

Als buddy heet je een buitenlandse student welkom in Antwerpen. Hoe je dit invult, doe je geheel op je eigen manier in je eigen tempo. Op basis van je eigen voorkeuren (hobbies, frequentie van ontmoeten, taal...) vind je een persoonlijke match. Aan de hand van eigen initiatieven, ontmoetingen en vrijblijvende groepsactiviteiten in  het eerste semester, leer je elkaars cultuur beter kennen, sterk je je talenkennis aan en maken de internationale studenten op een laagdrempelige manier kennis met hun gastland.

Het Buddy project gaat telkens door in het eerste semester van een nieuw academiejaar.

Voor informatie omtrent het Buddy project 2019-2020, contacteer USOS medewerker mitte.scheldeman@uantwerpen.be.