Fast Fair - Fair Fashion Market

23 mei 2019 (11-17 uur), Hof Van Liere, Prinsstraat 13

Mode is overal en speelt steeds sneller in op trends. Deze “fast fashion” heeft echter een grote impact op mens en milieu. Gelukkig bestaan er ook duurzame alternatieven. De studenten van USOS en van het European Project Semester nodigen je uit om die te ontdekken op het duurzaam marktje, een jaarlijks evenement op het Hof Van Liere.

Je vindt er verschillende standjes met info over duurzame kledij, maar ook Indische snacks en drankjes. Aan het einde van het marktje kan je meedoen aan een swishing event: breng kledij mee die je niet meer gebruikt, en ruil deze om met andere kledij.

Swishing Event

Swishing Event

Het shoppen van morgen? De toekomst is hier! Na de Fast Fashion Fair hosten wij in samenwerking met swishing.be een swishing event op de campus. ‘Swishing’ betekent letterlijk ‘het ruilen van kleding’. Wanneer je een kledingstuk komt inruilen, krijg je (een) jeton(s) voor de waarde van je kledingstuk. Deze jetons kan je dan even later naar hartenlust uitgeven op de kledij die andere deelnemers hebben binnengebracht. ‘Get rid & get new’: haal je miskopen alvast uit de kast, en kom ze swishen naar iets dat je wél past.

  • 17:30 – 19:00 Breng je accessoires, kledij, schoenen, ... (van goede kwaliteit) binnen bij het team en ontvang je jetons.
  • 19:30: Swishen maar! Ruil je jetons om voor een nieuwe outfit.

Opgelet! Inschrijven op voorhand is verplicht, en kan hier

Edition 2018 (about chocolate)