Silent Stories - Verhalen van holebi's & transgenders op de vlucht

Schrijf je in via de website van De Roma

Maandag 21 oktober - 20:00
De Roma - Turnhoutsebaan 329 - 2140 Borgerhout

Silent Stories is het poëtische portret van Arezki, Jean-Louis, Sarah en Rabiatou. Twee mannen en twee vrouwen die Dakar, Algiers, Conakry en Bagdad ontvluchtten wegens hun seksuele geaardheid, of ze nu bi-, dan wel, homoseksueel waren, transseksueel of lesbisch. De film zoomt in op hun pijn en gemis maar evengoed op hun hoop en verwachtingen voor de toekomst.

Na de film volgt een getuigenis van Lucy Mujaya (LGBT-rights activiste, Tanzania). Aansluitend neemt ze deel aan een panelgesprek met onder andere Flor Didden (Beleidsmedewerker Migratie 11.11.11) en Benoit Dhondt (advocaat gespecialiseerd in mensenrechten & vluchtelingenwet). Dit nagesprek wordt gemodereerd door Aimée Fidèle Mukunde (Minderhedenforum).

In 2016 ontvluchtte Lucy Tanzania omwille van haar seksuele geaardheid en genderidentiteit. Ze vroeg asiel aan in België en werkt voor çavaria, de koepelvereniging van Vlaamse holebi- en transgenderverenigingen. Daarnaast is ze actief bij Why Me, een vereniging voor holebi's en transgenders uit Sub-Saharaans Afrika. Ze geeft ook infosessies over HIV voor het Instituut voor Tropische Geneeskunde in Antwerpen en ondersteunt personen die afkomstig zijn uit diezelfde regio en die met HIV leven. 

Deze voorstelling is het resultaat van een samenwerking tussen De Roma, verschillende ngo's en Universiteit Antwerpen.

De film is Engels ondertiteld & ook de voertaal van het nagesprek is Engels. Voor het nagesprek zullen wel vertaling & headsets voorzien worden.