Duurzaam wonen in de stad van de toekomst

Wonen we in 2050 allemaal in een tiny house ter grootte van een parkeerplaats met uitzicht op een prachtig natuurgebied? Kijken we vanaf de dertigste verdieping uit over een weelderig groene stad? Of cohousen we massaal en groeien we ons eigen voedsel in onze gemeenschappelijke moestuin? Steeds meer mensen wonen in of rond steden, en in 2050 zal naar schatting tweederde van de wereldbevolking in steden wonen. Om deze bevolkingsgroei op te vangen en steden betaalbaar en leefbaar te houden, zal het begrip ‘wonen’ in de komende jaren een heel andere invulling moeten krijgen.

Tijdens de Masterclass verkennen we verschillende pistes die aantonen hoe we kunnen wonen in de stad van de toekomst. Aan de hand van gastlezingen van gepassioneerde experts, interactieve brainstormsessies en bezoeken aan boeiende praktijkvoorbeelden in en rond Antwerpen ontdekken we welke alternatieven voor de huidige manier van wonen er bestaan en hoe we met de ruimte in de stad van de toekomst zullen omgaan in een circulaire en duurzame economie.

Act4Change

Act4Change is een organisatie die een veilige broedplek wil zijn om jongeren te begeleiden van mokkers naar makers. We groeien samen om zo de transitie te maken richting een duurzame toekomst. Door de makers van vandaag samen te brengen en van mokkers makers te maken, hopen wij deze transitie te versnellen. Door mensen te verbinden, te inspireren en door kennis en skills aan te reiken, willen we de makers in ieder van ons boven brengen.

logo