Veganistisch koken met overschotten

Dit traject combineert veganistisch koken met aspecten van afvalvrij koken. De maaltijden worden gemaakt op basis van surplussen die landbouwers aanleveren.

Voor dit traject heb je geen kookervaring nodig, maar je kan je wel verwachten aan veel kookwerk. We raken volgende thema's aan:

  • Keukenbeheer
  • Voedselbeheer/aankoopbeleid
  • Kruiden en specerijen
  • Afvalvrije keuken

Wat is Wowfood?

Wowfood is een kookcollectief dat voedselverspilling op lokaal niveau wil verminderen. Hiervoor experimenteert ze met nieuwe kooktechnieken en promoot ze maaltijden die eenvoudig te bereiden zijn. 

Filosofie van Wowfood

Voedseloverschotten gebruiken maakt deel uit van het grotere plaatje om via een positieve, creatieve manier de wereld wat duurzamer te maken. Wowfood vzw gelooft in een holistische aanpak tegen voedselverspilling. Daarom werkt ze samen met andere organisaties en individuen die geloven een gedragsverandering nodig uit respect voor de grenzen van onze planeet.

Een wezenlijk deel van haar opdracht bestaat erin om het publiek te informeren. Ze staat stil bij de uitdagingen, maar concentreert zich vooral op een aantal oplossingen. De organisatie moedigt mensen aan om voedselverspilling tegen te gaan op manieren die zinvol zijn voor hen.

 

Wowfood