Studieavond huisarbeid in India

Wij zijn niet meer bang, Madame!

Studieavond over het organiseren van huispersoneel. Dinsdag 14 mei aan de Universiteit Antwerpen, 19:30 tot 22:00, Rodestraat 14, Gebouw R, Aula R.014 (gewijzigd lokaal)

Rector Herman Van Goethem leidt de studieavond in. Zuster Jeanne Devos, mevr. Pia Stalpaert en dhr. Luc Cortebeeck vertellen over hun ervaring met het organiseren van huispersoneel.

Huispersoneel In India verenigt en beschermt zich tegen de willekeur van het gezin. Pia Stalpaert en Luc Cortebeeck namen het levenswerk van Jeanne Devos op in de Internationale Arbeidsorganisatie. In 2011 stemde de Internationale Arbeidsorganisatie Conventie 189: ‘waardig werk voor het huispersoneel’. Die conventie werd de inzet van heel wat huispersoneel-bewegingen overal in de wereld. Professor Koen De Feyter onderzoekt tijdens de studieavond of de casus huispersoneel een voorbeeld is van ‘localizing human rights’.

USOS organiseert de studieavond samen met ISUA-VOSEB.

  • Jeanne Devos is een Belgische Zuster die kinderen en werknemers organiseert in India, in 2005 werd ze genomineerd voor de Nobel prijs voor de Vrede
  • Pia Stalpaert is voorzitter ACV Voeding en Diensten
  • Luc Cortebeeck is gewezen voorzitter van de Internationale Arbeidsorganisatie
  • Koen De Feyter is Professor Internationaal Recht aan de Universiteit Antwerpen
  • Herman Van Goethem is Rector aan de Universiteit Antwerpen