Sociaal vrijwilligerswerk

PROGRAMMA

Centrum Kauwenberg zet zich in voor kwetsbare kinderen en jongeren. Zo organiseren ze tijdens de zomervakantie talloze activiteiten voor kinderen.

  • 6/07-10/07 wordt er een natuurkamp georganiseerd in Limburg voor kinderen van 9-14j. Voor deze activiteit is er plaats voor 2-3 vrijwilligers
  • Elke dinsdag en woensdag worden in Antwerpen activiteiten georganiseerd voor kinderen. Op dinsdagen gaat de organisatie een hele dag op uitstap. Op woensdag wordt er enkel in de namiddag een activiteit voorzien. In de week van 20 juli zijn er geen activiteiten. Het aantal gezochte vrijwilligers voor deze activiteiten is onbeperkt.
  • 10/08-15/08 organiseert Centrum Kauwenberg een zomerkamp aan zee voor kinderen van 4-8j. Voor dit kamp zoekt de organisatie 2-3 vrijwilligers.

Victor 5 & Amana vzw organiseren wekelijks voedselbedeling voor dak- en thuislozen. Als deelnemer zou je elke week kunnen aansluiten om boodschappen te doen of om te koken voor deze doelgroep. 

  • De voedselbedeling gaat in juli en augustus elk weekend door op zaterdag en de warme maaltijden of hapjes worden rond de middag verwacht bij Victor 5. Koken kan van thuisuit of ter plekke indien dat mogelijk is.

Fleks vzw is een jongerenorganisatie met een breed ondernemers en educatief aanbod. Zoals veel jeugdwerkorganisaties worden ze nu met deze coronamaatregelen met extra uitdagingen geconfronteerd. Veel jongeren werden de afgelopen weken geïsoleerd en hebben geen onderwijs genoten. Tijdens de zomervakantie wil Fleks daar in sneltempo verandering in brengen d.m.b educatieve, ontspannende en sportieve activiteiten. Ook hier zijn alle helpende handen nodig.

  • 3/08-7/08 organiseert Fleks een zomerschool voor tieners. Elke dag worden er educatieve workshops voorzien en jeugdwerkactiviteiten. Fleks is op zoek naar vrijwilligers die de zomerschool in goede banen willen leiden en/of workshops willen organiseren.
Voornaam * 
Naam * 
E-mailadres *   
GSM * 
Ik schrijf me in voor * 


*  Verplichte velden
Yasmien Naciri (info@usos.be) verzamelt deze persoonsgegevens voor de organisatie van de zomeractiviteiten bij USOS. In geen geval zullen deze gegevens worden doorgegeven aan derden. Deze gegevens worden bijgehouden tot 31 augustus 2020. Indien u uw persoonsgegevens wil inzien, beperken, wijzigen of laten verwijderen kan u terecht op het hierboven vermelde adres. Meer info over ons privacybeleid: www.uantwerpen.be/disclaimer.