Donderdag 12 oktober om 17.45 uur

Ruihuis, Suikerrui 21, 2000 Antwerpen


Voor studenten die zich voor het eerst inschreven aan Universiteit Antwerpen boekte de Vrijzinnige Dienst een exclusief bezoek aan de Antwerpse ruien. 

Wanneer de gids ons in het halfduister tot in de verste hoeken van het ondergrondse grachtenstelsel leidt, onthullen de middeleeuwse gewelven hun geheimen. Er is geen betere en tegelijk plezantere manier om de boeiende ondergrondse geschiedenis van Antwerpen te ontdekken. Want een wandeling door de ruien kan je best vergelijken met een stevige en soms modderige natuurwandeling. Wie niet goed ter been is of slecht ziet, kan jammer genoeg niet deelnemen aan deze twee uur durende tocht. 

Het bezoek start in het Ruihuis aan de Suikerrui en eindigt aan het Stadsmagazijn dichtbij de Sint-Paulusplaats. In het Ruihuis krijg je een beschermpak, laarzen en een rugzakje. Schoenen en andere persoonlijke spullen gaan allemaal mee, breng daarom enkel het hoogstnodige mee en doe gepaste kledij aan: een rok is bijvoorbeeld moeilijk te combineren met een beschermpak. 

Inschrijven voor deze wandeling is verplicht.