Verlichtingsidealen en economische welvaart

Wat zijn de echte fundamenten van onze economische welvaart? Hoe verhouden de rechtsstaat en economische groei zich tot elkaar? Wat is het belang van 'vertrouwen' voor de maakbaarheid van de maatschappij? Van welke aard is de historische vervlechting van onze meest fundamentele waar­den en economische welvaart?

Zijn bijdrage tot het werk “De verlichting uit evenwicht?” vormt het uitgangspunt voor deze boeiende lezing. Daarbij ontleedt hij de relatie tussen maatschappij, normen en waarden en welvaartscreatie.

Biografie:

Ivan Van de Cloot, hoofdeconoom van denktank Itinera, treedt regelmatig naar voren als commentator bij financiële en economische gebeurtenissen. Hij schreef enkele spraakmakende boeken, zoals “Roekeloos, over banken en politiek” en “Taks shift, waarom ons land een belastinghervorming nodig heeft”.

Praktisch:

De lezing start om 19:30 uur en heeft  plaats in de Universiteit Antwerpen, Stadscampus, Aula R014, Rodestraat 14, 2000 Antwerpen. De toegang bedraagt 5 euro (studenten gratis) inclusief drankje. Inschrijven kan bij jurgen.slembrouck@uantwerpen.be of secretariaat@humanistischverbond.be of 03-233 70 32