‘Lgbt en moslim? Dat kan en mag toch niet? Bestaat dat wel?’ Op het eerste gezicht lijkt het misschien een tegenstrijdigheid. Het roept vragen op, eacties van ongeloof, verwondering en onbegrip. Bij sommigen een mate van weerstand en zelfs weerzin. Op basis van diepgaand onderzoek brengt Wim Peumans tien openhartige en vaak ontroerende portretten van lgbt-moslimsin België en Nederland. Uit de verhalen spreekt een strijd tussen twee werelden: de wereld van de ouders en die van de lgbt’s. Gekneld tussen hoop en angst, verwachtingen en dromen, spreken en zwijgen, ontkenning en acceptatie, familie en seksualiteit, God en zichzelf, zijn de mannen en vrouwen in dit boek vooral op zoek naar liefde: iemand die zehabibi – mijn liefje – kunnen noemen.

Programma

  • Welkom door Gert De Nutte (Coördinator Humanistisch Verbond) 
  • Onder leiding van moderator Raf Njotea gaan auteur dr. Wim Peumans, imam Khalid Benhadd en kunstenaar Jaouad Alloul  met elkaar in debat over lgbt-moslims.
  • Vragen uit het publiek

Dr. Wim Peumans(1984) is schrijver. Hij behaalde een doctoraat in ntropologie (KULeuven) en was verbonden aan de universiteiten van Kent (Canterbury) en Witwatersrand(Johannesburg). Wim publiceerde tweebekroonde academische boeken over seksualiteit, migratie en religie. MKhalid Benhaddou is imam en onder meer directeur van CIRRA, coördinator Onderwijsnetwerk Islam experten, voorzitter Platform Vlaamse Imams en Moslimdeskundigen en opdrachthouder Diversiteit aan de Universiteit Gent. Jaouad Alloul is een multidisciplinair kunstenaar, artiest en ondernemer, die zich inzet voor lgbt-rechten in de islam en daarbuiten. De moderator Raf Njotea is scenarist voortelevisie en film, moderator en columnist(voor o.a. De Standaard, De Morgen),gespecialiseerd in taal, diversiteit en identiteit. 

INSCHRIJVINGEN EN INFO Deelname is gratis. Op 16 maart ontvangt u een e-mail met de link voor de Zoom-sessie en verdere praktische info. Meer informatie:jurgen.slembrouck@uantwerpen.be