Puberteitsremmers, dan toch geen pauzeknop?

Bij kinderen met genderdystrofie worden soms puberteitsremmers opgestart, waarbij de puberteit op pauze gezet wordt, zodat er ruimte komt om na te denken welke kant men op wil. De therapie wordt vaak voorgesteld als een pauzeknop en daar stellen we ons vragen bij. Wat is er bekend over de impact van deze hormoonbehandelingen op de gezondheid van kinderen? Wat zijn de gevolgen voor hun verdere lichamelijke ontwikkeling op lange termijn?

Dr. Marleen Finoulst is gewezen huisarts. Ze is auteur van een tiental boeken over gezondheid en stond ze in 2013 aan de wieg van de website Gezondheid en Wetenschap. Finoulst is verbonden het Belgisch Centrum voor Evidence-Based Medicine  (Cebam)

Prof. Dr. Patrik Vankrunkelsven is huisarts en docent huisartsgeneeskunde aan de KU Leuven hij werd in maart 2013 directeur van Cebam. Tot 2009 bekleedde hij verschillende politieke mandaten.

Praktisch: De lezingen hebben plaats in de Universiteit Antwerpen, Rodestraat 14, 2000 Antwerpen, aula R004 en starten om 19:30 uur (onthaal vanaf 19:00 uur) Toegang: € 5 (studenten gratis) inclusief drankje. Meer info: jurgen.slembrouck@uantwerpen.be of secretariaat@humanistischverbond.be T 03 233 70 32 (tijdens kantooruren).